Копнаха и ул. „Лозарска“ в Коматево (СНИМКИ)

1 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта

на ул. „Лозарска“ в кв. Коматево, съобщи днес при първата копка на улицата кметът на Пловдив Иван Тотев. Градоначалникът, заедно със зам.-кмета на „Южен“ Павел Милушев и изпълнителният директор на „ИСА 2000“ Паун Иванов, размахаха кирките и така дадоха начало на ремонтните дейности.

Улицата ще бъде преасфалтирана, ще бъде подменена и тротоарната настилка с асфалтова,  и ще се подмени уличното осветление, обясни Тотев.  По думите му така общинската управа изпълнявала ангажимента, поет пред жителите на Коматево, да бъде заделен 1 млн. лв. за подобряване на инфраструктурата на квартала.

„По желание на жителите на Коматево обектите, които бяха определени за ремонт тази година са предложени от тях, а именно ул. „Лозарска“. Затова ще вложим 1 млн. лв. в нея – от началото на улицата по посока „Бадемите“, поясни кметът.

При ремонта ще бъдат изградени необходимите кабелни мрежи, пресичания на улицата и ВиК-отклонения. Тротоарите ще бъдат асфалтирани, тъй като живеещите в района преминават с автомобили през тях, за да ги приберат в дворовете и гаражите си.

Ще бъдат облагородени и междублоковите пространства. Според кмета ремонтът ще бъде качествен, а ако парите не достигнат, догодина ще бъдат заделени нови за довършването на улицата, както и на ул. „Бадемите“.

Догодина общината ще задели отново средства за ремонти в Коматево. С районната администрация ще бъде решено къде да се работи. Идеята е този квартал да се превърне в привлекателно място за живеене.

Работи се и по връзката на Коматево с Прослав, обясни Тотев.

Подобни статии

Top