Копнаха Кукленско шосе, ремонтират го за 90 дни (ВИДЕО)

Подменят водопровода и канализацията

За 90 дни ще приключи ремонтът на една от основните входно-изходни градски артерии на Пловдив –  „Кукленско шосе“. Това съобщи днес изпълнителният директор на фирмата-изпълнител „Европейски пътища“ АД – Маргарита Попиванова.

Днес бе даден старт на строително-ремонтните дейности, които започват от кръстовището с ул. „Даме Груев“, веднага след надлез „Родопи“. Кметът на Пловдив Иван Тотев направи първа копка на обекта.

„Това е един от натоварените пътища в града, ежедневно през него минават 12 до 18 хил. автомобила, което го прави със значението на Голямоконарско и Карловско шосе. Тази артерия обслужва също Митницата и през него влизат голяма част от тежките камиони„, подчерта градоначалникът.

Той припомни, че изпълнителят е избран след проведен конкурс и посочи, че ремонтните дейности ще продължа от „Даме Груев“ до землището на Пловдив. Малък участък влиза в обхвата на община „Родопи“, но там вероятно общината ще се споразумее с община „Родопи“, за да няма кръпка до изхода на Пловдив към околовръстното.

1 2

Подобни статии

Top