Копнаха за обновяване на ДГ „Перуника“ и СУ „Любен Каравелов“ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Ремонтират ги с над 18 млн.лв.

Кметът на район „Централен“ Георги Стаменов и зам.-кметовете Димитър Кацарски и  Розалин Петков направиха днес първа копка на реконструкцията на ДГ „Перуника“ и СУ „Любен Каравелов“ в Пловдив. Над 18 млн. лв. ще струва реновирането на детската градина и училището, като парите идват от ОП „Региони в растеж“.

Обновяват детска градина и училище в Пловдив с над 18 млн. лв.

Общата сума на проекта, по който те ще бъдат ремонтирани е  18 106 266.94 лева. Близо 16 млн. лева е безвъзмездната финансова помощ, а собственият принос на общината възлиза за 2 152 000 лева.

По време на ремонта в детска градина „Перуника ще се реконструира сградата и ще бъде направена пристройка, плувен басейн и физкултурен салон. Ще се подменят също дограмите, подовата настилка, ще се сложи топлоизолация на стените, помещенията ще бъдат пребоядисани и ремонтирани.

Ще бъде изграден също поливен водопровод, ще бъде направен и основен ремонт на отоплителната, вентилационната, климатизационната и електро- инсталациите. В градината ще бъдат монтирани асансьори за децата и кухнята, ще се реконструира двора и ще бъде озеленен.

След първата копка децата от детската градина поздравиха присъстващите.

1 2 3

Подобни статии

Top