Корабът „Дракон“ потегли към МКС с научно оборудване и сладолед (ВИДЕО)

„Дракон“ ще достави суперкомпютър, 20 мишки, ванилов и шоколадов сладолед

Американската компания „Спейс екс“ изстреля товарния кораб „Дракон“ с ракета „Фалкон 9“ от космическия център „Кенеди“ във Флорида, съобщиха световните информационни агенции.

Първата степен на ракетата се разкачи с втората три минути след изстрелването и се върна в атмосферата, за да кацне безпроблемно в Кейп Канаверал, докато втората степен продължи пътя си. Тя изведе кораба „Дракон“ на орбита, която ще му позволи да достигне Международната космическа станция.

„Дракон“ ще достави на Международната космическа станция 2,9 тона научно оборудване и материали, сред които суперкомпютър и 20 мишки. Сладоледът е добавен поради освободило се място.Той е ванилов и шоколадов. Има и торта от сладолед за екипажа от шестима души.

Суперкомпютърът е на американската фирма „Хюлет Пакард“. Целта на едногодишното му пребиваване на Международната космическа станция е да бъде установено дали тази техника ще може да функционира в екстремните космически условия толкова дълго, колкото ще е необходимо за полет до Марс.

Скачването на „Дракон“ с Международната космическа станция е насрочено за 16 август.

Подобни статии

Top