Корнелия Нинова апелира да се спре прехвърлянето на акциите от Панаира към „Пълдин туринвест“

Нинова настоя пред областния управител на Варна да спре решението на ОбС в града

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията  Корнелия Нинова  изпрати  писмо до Областния управител на Варна Марио Смърков, в което апелира да бъде спряно взетото от Общинския съвет на града решение от 10 декември 2021г. и вписването в Агенция по вписванията.  С него се прехвърлят акциите, притежавани от Община Варна от „Международен панаир Пловдив“ АД на дружеството „Пълдин туринвест“ АД.

В писмото се призовава Областният управител на Варна да упражни нормативно регламентираните му правомощия за упражняване на контрол за законосъобразност на решенията на Общинския съвет , съгласно чл.45 , ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация.

Министърът на икономиката и индустрията поддържа позицията на държавата, изразена в три последователни писма от 26 октомври и 08 и 10 декември тази година, с които се настоява да се изпълни решението на Общинския съвет във Варна от 2 май 2017 г. и да върне на държавата акциите, представляващи 29% от капитала на „Международен панаир Пловдив“.

„Министерството на икономиката не е променило позицията си, че апорта на акциите от „Международен панаир Пловдив“, които Варна притежава в „Пълдин туринвест“ АД  представлява акт на скрита приватизация“, изтъква вицепремиерът.

Подобни статии

Top