Корнелия Нинова договори увеличение на заплатите във ВМЗ-Сопот - DC news

Корнелия Нинова договори увеличение на заплатите във ВМЗ-Сопот

Вицепремиерът Нинова и шефката на ДКК Смиляна Нитова пристигнаха изненадващо в завода

Вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова договори увеличение на заплатите във ВМЗ-Сопот, съобщиха от Министерство на икономиката. Това стана, след като тя пристигна изненадващо в предприятието днес по обед.

„От първия ден още ръководството на Министерството на икономиката и индустрията си поставихме за цел да повишим заплатите на работниците и да подобрим условията на труд“, каза Нинова във връзка с исканията на протестиращите във ВМЗ.

Вицепремиерът Нинова и директорът на Държавната консолидационна компания Смиляна Нитова бяха на посещение в завода и там се срещнаха с  лидерите на синдикатите,  ръководството на завода и с работните групи, с които досега са водили преговори за нов колективен трудов договор.

„Постигнахме съгласие и в момента подписваме всички заедно протокол. Увеличаваме ваучерите за храна на работниците от 80 на 200 лв. и увеличаваме заплатите на работниците с 200 лв. месечно на всеки един от тях“, заяви след края на преговорите министър Нинова.

Пред журналисти след срещата тя отказа да коментира политическата ситуация в страната.

Припомняме, че в края на миналата седмица ДКК уволни борда на директорите на предприятието.

Смениха за пореден път борда на ВМЗ-Сопот

Подобни статии

Top