Корнелия Нинова печели и в страната, и в Пловдив с около 80% - DC news

Корнелия Нинова печели и в страната, и в Пловдив с около 80%

Сегашната соцлидерка Корнелия Нинова по всяка вероятност ще остане на поста си.

По предварителни данни към момента тя печели още на първи тур с резултат около 80%. Окончателните резултати ще се знаят утре, съобщава DarikNews.

По данни от Общинските избирателни комисии, към 15.00 часа, на прекия избор на председател на БСП са гласували 45 435 социалисти при 56,1% избирателна активност.

В Пловдив Корнелия Нинова също печели убедително, съобщава „24 часа“. 856 социалисти или 83% са гласували за нея, докато за основния й съперник Кирил Добрев бюлетини  са пуснали 95 партийни членове. В изборите са участвали 1027 души. Данните са от преброяването на почти всички протоколи, твърдят източници от местната партийна структура.

Тримата отказали се в последния момент кандидати получават съответно: Валери Жаблянов – 28, Красимир Янков – 18, Георги Тодоров – 5. 25 са невалидните бюлетини. Първоначалните данни показват, че във вота са участвали по малко от половината членове на градската организация. По списък социалистите са 2382, а пусналите бюлетини са 1027, допълват от изданието.

На национално ниво обаче има подадени над 50 жалби до червената ЦИК за нарушения в изборния ден. Те са подадени предимно от екипите на Кирил Добрев и Красимир Янков, пише DarikNews.

През целия ден от щабовете на конкурентите на Нинова изпращаха видеа и снимки с нарушения, извършвани от застъпници на Нинова.

Избирателната активност е над 50%, което също означава, че изходът от партийната битка ще бъде ясен още до часове.

След оповестяването на окончателния резултат утре, в понеделник се очаква да се събере Националният съвет на БСП, за да утвърди новия състав на Изпълнителното бюро, който ще бъде предложен от старата нова лидерка на партията.

Подобни статии

Top