Корнелия Нинова: Пловдивската организация трябва да работи, за да бъде по-силна на следващите избори

В Пловдив съм, за да чуя мнението на хората, заяви лидерът на БСП преди срещата си с местния актив

Политиката на БСП в контекст на националните проблеми, отчетно-изборната кампания и подготовката конгреса на столетницата, както и ситуацията в местната структура обсъжда лидерът на партията с пловдивските социалисти днес, предаде репортер на DCnews. Зала „Марица“ на хотел „Марица“ не успя да събере симпатизанти и членове, за срещата пристигнаха също Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Десислава Йорданова, депутатът Георги Йорданов, както и Димитър Георгиев. Водещ на дискусията е бившият общински съветник Иван Петков.

„В Пловдив съм, за да чуя мнението на хората, тяхната оценка за ситуацията в страната“, заяви минути преди началото на форума Корнелия Нинова, която е в града под тепетата по покана на дискусионен клуб „Георги Кирков“.

„В момент текат събрания, предстоят конференции. Това е много важен момент за партията по две причини. Първо – веднъж на 4 години самите социалисти избират своето градско и областно ръководство. Този път ще се избира и председател. И второ – за първи път организираме пряк избор на председател. Това е най-демократичният и модерен начин, но и предизвикателство пред цялата партия, защото го правим за първи път. Ще говорим за организацията на този процес, ще обсъдим подготовката на Конгреса, а също бъдещата политика на БСП в сложната ситуация в страната. Трябва да говорим и за парламентарните избори“, обясни Нинова.

Запитана за оценката, която ще даде на пловдивската организация, както и ще има ли смяна на ръководството на местно ниво, то Корнелия Нинова подчерта, второто зависи единствено от пловдивчани. „Вече казах, че веднъж на 4 години силата е в тях. Те сами трябва да изберат своето ръководство. Те решават и тук никой няма да им се намесва. Гледайки резултатите от местните избори, оценката на пловдивската организация не е отлична. Имам какво да се работи за това тя да бъде по-силна на следващите местни избори.“

 

Подобни статии

Един коментар

  1. Димитър написа:

    Кур,нелия…застанете с президента до Борисов. Без хапане и драскане. Помислете за нас, робите които ви храним. Не искам да пророкувам…може би ще създадете партизанско или хайдушко движение…да ви пази Бог…но вие заслужавате това. Моля ви,спрете се. Не си унищожавайте пчеличките…

Top