Корнелия Нинова: Пловдивската организация трябва да работи, за да бъде по-силна на следващите избори

В Пловдив съм, за да чуя мнението на хората, заяви лидерът на БСП преди срещата си с местния актив

Политиката на БСП в контекст на националните проблеми, отчетно-изборната кампания и подготовката конгреса на столетницата, както и ситуацията в местната структура обсъжда лидерът на партията с пловдивските социалисти днес, предаде репортер на DCnews. Зала „Марица“ на хотел „Марица“ не успя да събере симпатизанти и членове, за срещата пристигнаха също Захари Георгиев, Атанаска Тенева, Десислава Йорданова, депутатът Георги Йорданов, както и Димитър Георгиев. Водещ на дискусията е бившият общински съветник Иван Петков.

„В Пловдив съм, за да чуя мнението на хората, тяхната оценка за ситуацията в страната“, заяви минути преди началото на форума Корнелия Нинова, която е в града под тепетата по покана на дискусионен клуб „Георги Кирков“.

„В момент текат събрания, предстоят конференции. Това е много важен момент за партията по две причини. Първо – веднъж на 4 години самите социалисти избират своето градско и областно ръководство. Този път ще се избира и председател. И второ – за първи път организираме пряк избор на председател. Това е най-демократичният и модерен начин, но и предизвикателство пред цялата партия, защото го правим за първи път. Ще говорим за организацията на този процес, ще обсъдим подготовката на Конгреса, а също бъдещата политика на БСП в сложната ситуация в страната. Трябва да говорим и за парламентарните избори“, обясни Нинова.

Запитана за оценката, която ще даде на пловдивската организация, както и ще има ли смяна на ръководството на местно ниво, то Корнелия Нинова подчерта, второто зависи единствено от пловдивчани. „Вече казах, че веднъж на 4 години силата е в тях. Те сами трябва да изберат своето ръководство. Те решават и тук никой няма да им се намесва. Гледайки резултатите от местните избори, оценката на пловдивската организация не е отлична. Имам какво да се работи за това тя да бъде по-силна на следващите местни избори.“

 

Подобни статии

Top