КОРОНАВИРУС! Нова секция на сайта на община Асеновград дава информация за пандемията

Нова секция КОРОНАВИРУС ще дава актуална информациия на сайта на община Асеновград

Там ще бъдат публикувани имената на всички дарители, които участват в борбата с ограничаване на разпространението на опасната зараза.

Над 312 000 лева са събраните  към 15 часа днес средства  в дарителската сметка от граждани и фирми, а сумата набъбва с минути.

Около 230 са хората под карантина в Асеновградска обшина към 15 часа днес. Днес изтича карантината на 13. Близо 10 са подадените сигнала в Оперативната дежурна за седмицата. Обикновено се сигнализира за струпване на много хора на едно място. Районното управлениие – Асеновград проверява по около 40 души и 20 обекта ежедневно.

В ромския квартал „Лозница“ няма напрежение, извършват се проверки дали хоратта  си стоят по домовете. За момента там ситуацията е спокойна.  От РУ съобщават, че са установени 2-ма нарушители. Единият е нарушил карантина и е заловен.

Прокуратурата ще се произнесе, води се разследване. А другото е проверен обект в Нареченски бани – не са спазени разпореждания от заповедта на министъра и там тече проверка.

Кметът благодари на всички, които помагат и каза, че е приятно изненадан. „Резултатите от дарителската кампания до момента означават огромно доверие и отговорност“, сподели доктор Христо Грудев по време на заседанието на щаба.

Подобни статии

Top