Коронавирус резултати: 1016 тествани полицаи, 0 положителни

От Националния оперативен щаб за борба с епидемията обявиха, че все още не може да с еговори за изграден масов имунитет

Завърши тестването на 1016 служители на реда. Това стана ясно на днешния брифинг на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

Нито един от полицаите не е дал положителна проба за инфекция, а разбивката е както следва: един от служителите е със симптоматика, но тестът му е отрицателен, затова той ще бъде изследван повторно; 1007 са с отрицателен резултат; двама са дали положителен резултата за антитела след прекарана прясна инфекция; седмина вече имат изградени антитела след среща с вируса.

„Поне по един от тестваните е проявил някаква симптоматика, но резултатите им са отрицателни, което потвърджадва, че освен коронавирус в момента циркулират и други вируси с наподобяващи симптоми“, поясни по този въпрос главният държавен здравен инспектор доктор Ангел Кунчев.

По думите му към момента може да се направи извод, че епидемията е под контрол и ако наложените мерки продължат да се спазват, тя ще бъде ограничена. От изследването се прави още и изводът, че все още не сме изгрдили масов имунитет. Реална картина за положението в страната пък от Щабат очакват да получат след масовото тестване в Банско.

Подобни статии

Top