Коронавирусът „подпали“ общинската сграда на площад „Централен“

Петима общинари са дали положителни за COVID – 19 проби, сред тях е и главният архитект на Пловдив

Главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов сам обяви в социалната мрежа, че е дал положителна проба за COVID – 19. „Добре съм. Отпаднал, но с висок дух и в бойна готовност. Най-важните са до мен. Ще се справим. Заедно. А вие се пазете. И от Короната, също„, е написа той. Ахрянов е под карантина в дома си.

От пресслужбата на Община Пловдив признават официално за четирима (4) нови чиновници с положителни проби от административната сграда на пл. „Централен“.

„Община Пловдив вече извърши необходимата дезинфекция на административните сгради и стаите на всички служители“, уверяват от администрацията. Обслужването на граждани, обаче, няма да бъде преустановено.

„Документи за извършване на услуги ще се приемат в деловодството на първия етаж. На достъпни места са поставени и дезинфектанти за ръце. Призоваваме хората да спазват стриктно необходимата дистанция и да носят правилно предпазни средства – маски, шалове или шлемове“, пише в обяснението до медиите.

Припомняме, че в петък от Общината разпратиха кратко съобщение, че е установен експерт, работещ в сградата на площад „Централен“ – т.н. бивш Партиен дом, с което броят на експертите от въпросната сграда стават общо 5. Тя е седалище за множество общински служби, помещенията са тесни, контактът между чиновниците е близък, работи се интензивно с граждани.

Припомняме още, че с коронавирус е също така кметът на район „Източен“, който стигна и до болница; положителна проба за COVID – 19 преди две седмици даде и ръководителят на отдела за маркетинг и комуникации на Общината.

Подобни статии

Top