Костадин Димитров: Мисия „Лаута” среща силна подкрепа. Включи се и ти! - DC news

Костадин Димитров: Мисия „Лаута” среща силна подкрепа. Включи се и ти!

Паркът ще бъде почистен от изсъхналите дървета и битовия отпадък

Само след броени дни – на 2-ри октомври 2021 г., събота, ще се проведе мащабната инициатива Мисия „Лаута”. Целта й е любимият на пловдивчани парк да бъде почистен от изсъхналите дървета и битовия отпадък.

„От няколко дни екипи на ОП „Градини и паркове” работят усилено, за да подготвят изгнилите стволове и паднали клони за изнасяне”, информира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев. Доброволците, които ще подкрепят каузата, ще помогнат те да бъдат изнесени на алеите и да бъдат натоварени.

„Радвам се, че в групата ни за граждански сигнали и идеи много загрижени хора ни изпратиха снимки на участъци от парк „Лаута“, които се нуждаят от нашата намеса. Сега можем всички заедно да се включим в Мисия „Лаута”, заяви кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Той припомни, че през последните години благодарение на последователни действия от запуснат паркът се превърна в предпочитан както за разходки, отдих и спорт, така и за различни спортни и културни събития.

За изминалите десет години територията на „Лаута” бе разширена с 80 декара и бяха залесени почти 2500 нови дръвчета, изградена бе поливна система.

Мисия „Лаута” се организира съвместно от кмета на район „Тракия” Костадин Димитров , ОП „Градини и паркове”  и ОП „Чистота”. Акцията е подкрепена от Сдружение „БГ Бъди активен” и проект „Партньорство за красива и чиста България” .

Началото е в 10 часа, а сборният пункт е на централната алея до чешмичката пред барбекютата.

Подобни статии

Top