Костадин Язов с подробности за новите трибуни на ст. "Локомотив" (ВИДЕО) - DC news

Костадин Язов с подробности за новите трибуни на ст. „Локомотив“ (ВИДЕО)

Подготвят се документите за въвеждане в експлоатация на трибуна „Бесика“, след 19 ноември ще събарят трибуна „Спортклуб“

Кметът на район “Южен” в Пловдив, човекът заради който се случва всичко хубаво, около строителството на новите трибуни на стадион „Локомотив“ Костадин Язов, разкри нови любопитни подробности за протичащото строителство на Лаута.

Язов заяви, че в момента се прекарва вода към новата трибуна, следва захранването и с ток. Също така ще бъде направена и три метрова зона около основата на “Бесика”.

“При изпълнен акт 14, и след като приключим с последният акт 19, следва акт 15 в едно с протоколите за изпитание. Акт 15 означава, че всички дейности по проекта с архитектурата са завършени. Правим настилки на двете нива и южната фасада (зрителното поле). След това имаме поставяне на обезопасителни парапети“, започна кметът на район „Южен“.

„През това време се работи и по подготовката на документите, след което ще бъдат внесени за държавна приемателна комисия с всички други книжа, които са необходими. След това трябва да изчакаме от София да ни изпратят заповед за приемателна комисия. Когато тя дойде ще се направи проверка, ако всички съответствия между проекти и изпълнение са на лице, ще бъде съставен акт 16 и респективно ще бъде издадено Удостоверение за въвеждане в експлоатация.

В момента се прекарва вода към трибуната. След това ще бъде изпълнено и захранването, и след това можем да говорим за останалите неща. Когато свършим с водата и тока, ще направим три метровата зона около основата на трибуната. По източна, северна и западна фасади вече нямаме почти нищо за правене, като работа има само по настилки“, заяви още Язов.

След края на първенството на 19 ноември, искам да започнем със събарянето на трибуна “Спортклуб”.

До нова година би трябвало да сме приключили с бетоновите работи по Южната трибуна, а месец след това ще започнем да слагаме козирката“, завърши Костадин Язов.

Източник: Фейсбук/Черно-бели маниаци

Подобни статии

Top