Коце Видолов става шеф на ДЮШ в Арда (Кърджали)

Легендата на Ботев предпочетен в конкуренцията на още четирима претенденти за поста

Легендата на Ботев (Пловдив) Костадин Видолов е фаворит номер 1 за поста Директор на детско-юношеската школа на новака във Втора лига Арда (Кърджали), съобщава БТА. Техничният бивш полузащитник е предпочетен от клубното ръководство в конкуренцията на още четирима претенденти за поста.

48-годишният Видолов ще има трудна задача, като трябва да вдигне нивото на школата на Арда от локално, поне на добро за нивото на пловдивските зонови групи, където играят местните футболни таланти. Всъщност кърджалийци имат шанса да стартират на ниво Елитна група до 17 години, тъй като младшата възраст ще играят бараж за влизане там във вторник, 5-и юни.

Костадин Видолов е оставил като футболист ярка диря в Марица, където стартира във футбола, а след това преминава през Локомотив и Ботев в Града под тепетата, има недълги периоди в столичните ЦСКА, Левски, както и в Берое (Стара Загора). Прави прилична кариера в турското първенство, както и в германската Втора Бундеслига.

След като приключи с футбола е работил като треньор основно в Ботев (Пловдив), където беше и в школата, и в мъжкия отбор.

Подобни статии

Top