Кой какво каза от трибуната на новия парламент?

Всички председатели на парламентарните групи направиха изявления от парламентарната трибуна веднага след полагането на клетва от новите депутати.

В словото си Кирил Петков от „Продължаваме промяната“ заяви, че е време да вложат смисъл в думата „народен представител“.

„Наш дълг е да служим на българския народ – горд народ с велика история, намиращ се на най-красивото кътче на земята. Но за съжаление, прекалено дълго време голяма част от народните представители преди нас не са си свършили добре работата и заради това България е изправена пред огромни предизвикателства. Това трябва да спре днес. Всички заедно да заявим – време е за нулева толерантност към корупцията. Време е за нулева търпимост към кражбите, време е за истинско правосъдие в България, където никой не се чувства безнаказан. Време е за всички нас да си свършим работата“, каза Петков.

От ГЕРБ-СДС виждат ролята си като опозиция на очертаващото се ляво-либерално мнозинство.

„Заради ниската избирателна активност настоящият парламент не разполага с достатъчно голяма легитимност, за да си позволи нови авантюри и да пилее време в произвеждане на скандали. Още от сега е ясно, че каквото и да е мнозинството в 47 НС, то няма да бъде плод на силна обществена енергия, а ще бъде резултат от компромиси. Колкото и да е нужно редовно правителство и стабилност в управлението у нас – ние няма да допуснем това да става на цената на българския национален интерес и злоупотреба с думи като нулева корупция и почтеност“, каза Десислава Атанасова от ГЕРБ.

1 2 3

Подобни статии

Top