Кой ще се бори за следващ кмет на Асеновград? Два месеца преди надпреварата имената на кандидатите все още неясни

Този въпрос става все по-актуален с наближаването на вота през октомври.

Кои ще са кандидатите за кмет на Пловдив? Този въпрос става все по-актуален с наближаването на вота през октомври. В града от месеци се въртят  имена, почти всеки ден се спрягат различни  хипотези и нови сценарии.

Безспорно големият въпрос е кои ще бъдат издигнатите кандидатури на двете най-големи политически сили в Асеновград – управляващата БСП и опозиционната ГЕРБ.

И в двете партии все още текат номинации. Затова  и кметът на общината д-р Емил Караиванов обяви днес, че за него решението дали ще се бори за трети мандат предстои. „Има още малко време за окончателното ми решение и аз ще го използвам за работа. На финала сме на  важни задачи и проекти, които трябва да приключим успешно. Номинацията е само елемент от предизборната кампания“, обяви кметът на Асеновград.

„Важно е времето, което остава да се използва за работа, а не като предизборна агитация“, категоричен е д-р Караиванов. Той каза още, че ще се съобрази с решението на партията, която го издига за кмет на Асеновград, но внимателно ще анализира и оценката на гражданите, която ще получи след края на осемте години, в които е начело на управлението на града.

След седмица ще станат ясни и номинациите за кмет и общински съветници  в ПП ГЕРБ.

Кандидатурите ще бъдат обсъждани на 5 август, когато ще се проведе номинационното събрание на общинската структура на партията. Изборната конференция обаче има  по-скоро символичен характер, що се касае до избора за кандидат-кмет.

Макар премиерът Бойко Борисов да  обикаля страната и да слуша мнението на хората по места, истината е, че крайната дума има той, макар и през Изпълнителната комисия.

Първата и  официална заявка за местните избори в Асеновград наесен дойде от  гражданската група „Зелено движение за Асеновград“ , когато Дамян Борисов обяви, че се кандидатира за кмет на Асеновград.

Но единственото нещо, което  е сигурно на 100 % е, че предстоят местни избори през  октомври.

 

Подобни статии

Един коментар

  1. НЕДЯЛКО написа:

    Общината ще заработи , но ВИДЯХМЕ И РАЗБРАХМЕ, ЧЕ ОТ ДОКТОР КМЕТ НЕ СТАВА ! ЗАТОВА Докторите дз отидат в болниците. или където искат, но ДЪЛЕЧЕ ОТ ОБЩИНАТА!

Top