КПБП осъди действията на полицията на ст. „Българска армия“ (ВИДЕО)

Феновете на Ботев винят организаторите, охраната и несъоблазените със закона действия на полицаите дори и към деца

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив излезе с остра декларация спрямо действията на полицията и на домакините на полуфинала-реванш за Купата на България срещу ЦСКА. Това доведе до сблъсъци между фенове и полиция на входа на сектора за гости на стадион „Българска армия“, а полицаите употребиха сила и сълзотворен газ, като 14 от привържениците бяха арестувани.

„Уважаеми Ботевисти, уведомяваме ви, че след проведената вчера среща полуфинал, който за съжаление загубихме, 14 от привържениците ни бяха задържани в Първо районно управление София. Към момента всички са освободени и се прибират към родния град, наложени са санкции по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Във връзка с инцидентите преди и по време на мача, КПБП остро осъжда несъобразените със законовите разпоредби действия на служителите на МВР, организаторите на охраната и цялостното провеждане на футболната среща. Вследствие тези действия пострадаха сериозно много наши привърженици, включително деца.

Изразяваме категорично несъгласие с официално изразената позиция на МВР, че привържениците на Ботев имат вина за създалото се напрежение. В сектора за гости не бяха допускани изобщо фенове за повече от 30 минути, без значение дали имат билет за сектор Б или не. Впоследствие бяха допуснати всички – отново без значение какви билети имат.

Подобно неадекватно поведение считаме за недопустимо.

Отговорност следва да понесат и домакините от Цска-София както за създалото се напрежение, така и за неосигуряването на линейка, оборудвана с елементарни медикаменти за оказване на първа помощ.

КПБП ще предприеме всички необходими действия за ангажиране на отговорността на всеки, който не е спазил своите задължения или е превишил правата си, от което сме потърпевши всички, които сме пътували, за да подкрепим любимия си отбор.

Молим всеки, който има кадри от инцидентите преди, по време и след мача, да ни ги изпрати на следния електронен адрес: kpbp@kpbp.bg

Подобни статии

Top