КПБП: Виновни са неадекватните действия на полицията! - DC news

КПБП: Виновни са неадекватните действия на полицията!

Бултрасите се оплакаха от трагичната организация, жени и деца не са допускани до бензиностанциите да си купят вода, а „сините“ фенове били оставени да безчинстват на „Герена“

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив излезе със специална декларация и обръщение към полицията относно нейните действия преди, по време и след дербито между Левски и Ботев.

Публикуваме цялата декларация без редакторска намеса:

Господа полицаи, вие нормални ли сте?

Вчера за пореден път станахме свидетели на потресаващото ниво на българската полиция. Въпреки че беше пределно ясно, че над 1500 пловдивчани ще пътуват за вчерашния мач, създадената организация около пътуването беше трагична. Абсолютно всички бензиностанции от Пловдив до София и обратно бяха затворени с по 3 патрулки, които не допускаха нито жени и деца да си купят дори вода, нито гражданите да заредят автомобилите си с гориво.

Още по-голямо безумие полицаите сътвориха на входа на София, където принудиха пътуващите автобуси и автомобили да спират в аварийната и !!! активната !!! лента на магистралата, като по чудо не се стигна до катастрофи. Естествено колоната стана огромна и униформените бяха принудени да пуснат първата част от автомобилите, но … без полицейски ескорт! Е, за какво тогава ги спирахте? Само да имитирате дейност ли? Също както имитирахте дейност и на Герена ли? Охранявахте само сектор „Г“, а в същото време стояхте мирно, докато домакинските фенове си влезнаха на терена и се прибраха обратно абсолютно безпрепятствено, въпреки че ваш колега бе изнесен на ръце и откаран с линейка! Кой ще понесе отговорността за създадената предпоставка за безредици?

Вероятно пак привържениците на Ботев Пловдив ще са виновни за всичко.

Ако не вярвате – изчакайте решенията на БФС, който услужливо ще пропусне сините изцепки, но отново ще бъде извънредно строг срещу Ботев Пловдив.

Клуб на привържениците на Ботев Пловдив

Подобни статии

Top