Крадецът от Звъничево обрал още три къщи в селото

Апашът задигнал общо 10 520 лв.

Продължава работата на служителите от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик за разкриване и документиране на серия от домови кражби в пазарджишкото село Звъничево.

Припомняме, че в резултат на упорита близо едногодишна работа криминалисти от РУ-Пазарджик установиха и задържаха извършител на домова кражба. В края на декември миналата година е бил подаден сигнал в районното, че апаш е влязъл през незаключена врата в къщата на 48-годишна жена от пазарджишкото село Звъничево. Оттам били откраднати 5000 лева и малко над 1000 евро. След близо година упорита работа органите на реда влезли в дирите на извършителя. Оказало се, че това е 40-годишен мъж от същото село.

Пазарджишки полицаи спипаха крадец на много пари

Разследващият екип не спрял работата си дотук и установил, че апашът е съпричастен и към други взломни кражби от жилища в същото село. През юни миналата година мъжът проникнал в къщата на 27-годишен жител на село Звъничево и откраднал 2000 лева. През юли аналогична кражба била извършена от 35-годишна жена. Тя се простила с портмонето си и сумата от 520 лева. През декември некенаният гост проникнал в къща на 61-годишен звъничовец и отмъкнал спестените от него 1000 лева.

Така установените и документирани до момента кражби извършени от ловкия апаш са четири. По всички се водят досъдебни производства под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.

Снимка: mirela.bg

Подобни статии

Top