Крадецът с противогаза работил в предприятие на метри от обраната бензиностанция в Труд

Прокуратурата внася искане за най-тежка мярка за неотклонение спрямо С.Р.

Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем крадеца с противогаза, който обра бензиностанция в село Труд. 44-годишният С.Р. е обвинен за това, че на 24 януари 2020 г. е отнел сумата от 1 200 лева от владението на другиго, без неговото съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила и заплашване – престъплението е по чл. 198 ал. 1 от Наказателния кодекс.

От прокуратурата разказват следното: „До момента е установено, че на 24 януари 2020 година около 2,20 часа през нощта обвиняемият С.Р. посетил бензиностанция, находяща се на изхода на с. Труд, обл. Пловдив. Той пристигнал с лек автомобил, слязъл от него и се отправил съм дежурния служител в търговския обект . Заплашил го с пистолет и отнел от служебната каса сумата от 1 200 лева. С цел запазване на самоличността си при осъществяване на деянието обвиняемият бил поставил противогаз на лицето си. След като отнел парите,  С.Р. отново се качил на лекия автомобил и се прибрал в близко предприятие, където бил нощна смяна на работа. Няколко часа по-късно е задържан от служители на полицията. По делото се извършват процесуално-следствени действия, разпити на свидетели, както и са назначени експертизи, като една от тях е за установяване на вида на използваното оръжие.“

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Утре ще бъде внесено искане в съда за определяна на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него.

Снимка: ОДМВР Пловдив

Подобни статии

Top