Крадци задигнаха 30 бона от къща в Баня, оставиха ги зад решетките

Единият крадец разбил входната врата на къщата и откраднал парите, а другият го изчаквал с кола

Двама крадци задигнаха 30 бона от къща в гр. Баня, но бяха арестувани. Преди минути Районният съд в Карлово взе спрямо тях най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от Съдебната палата.

54-годишният И.Р.Р. и Ф.А.П. (39 г.). остават зад решетките за постоянно, тъй като на 16 юни сутринта са задигнали парите, след като са разбили дома на 62-годишен местен жител, за когото имали информация, че държи в къщата си много пари. 54-годишният апаш разбил входната врата на къщата и откраднал парите, а 39-годишният му съучастник го чакал с кола. После двамата избягали и си разделили сумата.

Впоследствие собственикът на парите се оплакал, че са му откраднати и полицията бързо влязла в дирите им.

Днес съдът в Карлово мотивира определението си с това, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение, че всеки един от двамата крадци е извършил престъплението, в което е обвинен. Според съда има и опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Окръжен съд – Пловдив. Ако това стане, жалбата ще се гледа на 24.06.2021 г. в 15:30 часа.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top