Крадците на 20 бона от супермаркета в Асеновград зад решетките

Апашите били известни касоразбивачи и взломаджии

Двамата крадци, задигнали 20 бона и цигари от супермаркет в Асеновград остават зад решетките, реши Асеновградския районен съд.

Както DCNEWS вече съобщи, 45-годишният К.П. и 57-годишният С.Г. бяха арестувани на 2 декември. Тогава двамата се разбрали, влезли през прозореца на магазина с помощта на стълба и разбили касата, в която се съхранявал оборотът на търговския обект. Освен това крадците задигнали 20 стека цигари на стойност 1000 лв. и записващо устройство.

Пипнаха трима, окрали 20 000 лв. от касата на магазин в Асеновград

След като получили сигнал за кражбата рано сутринта, полицаите веднага започнали да издирват извършителите. Те прегледали записите от камерите на АПИ и сектора за видеонаблюдение към оперативната дежурна част на дирекцията. Така криминалистите успели да засекат автомобила на извършителите, а към 11.00 ч. да задържат и самите тях.

В полицейския арест са отведени 54-годишен варненец и пловдивчани на 45 и на 35 години. И тримата са с богато криминално минало и осъждани, известни като касоразбивачи и за взломни кражби.

В хода на извършените претърсвания на жилище, автомобил, магазин и гаражи в Пловдив, са иззети маски, отвертки, щанги – тип „кози крак“, радиостанция, 15 хиляди лева и други веществени доказателства. Открити са и част от откраднатите пари и цигарите.

По делото са разпитани свидетели, изготвена е трасологична експертиза и се извършват други процесуално-следствени действия.

Определението на съда в Асеновград може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив. Ако това стане, делото ще се гледа следващия четвъртък – 12 декември, от 15.30 ч.

Подобни статии

Top