Кралско начало за конкурса Евровизия - DC news

Кралско начало за конкурса Евровизия

Утре е първият полуфинал, в който ще се представи и България

Конкурсът Евровизия бе открит снощи с дефиле на изпълнителите от 40-те държави, участващи в него, предаде АНСА, цитирана от БТА.

Церемонията се състоя в двореца Реджия ди Венария в областта Пиемонте, в Северна Италия. Там звездите дефилираха вместо по червен по тюркоазен килим в градините на палата. Сред най-аплодираните бяха Мамуд и Бланко от  Италия, страната домакин на конкурса, както и участниците от Украйна „Оркестър Калуш“, които са сочени за фаворити.

„Много важно е за културата на Украйна да бъдем видяни, да покажем колко разпознаваема е тази култура, колко уникална е тя“, заявиха членовете на украинската група, пееща в стил хип-хоп и фолк. Те допълниха, че правят всичко по силите си, за да представят възможно най-добре страната си.

На церемонията областният управител на Пиемонте Алберто Чирио и кметът на Торино Стефано Ло Русо също говориха за мир.

„От международната сцена на Евровизия искаме не само да разкажем на света за красотата на нашата земя, но също и да отправим послание за братство и мир“, заявиха двамата лидери и припомниха, че Италия е подслонила 100 000 украински бежанци, от които около 10 000 са именно в Пиемонте.

Утре вечерта в Олимпийския дворец в Торино започва същинската част на конкурса. Тогава ще е първият полуфинал, в който ще се представи и България. Българската група „Intelligent Music Project” ще излезе утре под номер седем с песента си „Intention”. Вторият полуфинал е на 12 май, а финалът е на 14 май.

Подобни статии

Top