Красен Кралев: Реферите обезверяват не само футболистите, но и публиката (ВИДЕО)

Имаме добри млади играчи, трябва да се лимитират мениджърските интереси, заяви министърът на спорта в „Денят започва“ на БНТ

„Коренна промяна трябва да има в съдийството – те обезверяват не само футболистите, но и публиката“. Това заяви министърът на спорта Красен Кралев пред БНТ.

„Ако се лимитират всички мениджърски интереси, които се прокарват, нещата ще се оправят. Аз смятам, че имаме добри млади играчи. Въпрос е техният талант да не се похабява. Дали Конгресът ще е сега или след два-три месеца, няма значение. По-важното е да видим сблъсък на идеи и предложения за реформи във футбола. Аз смятам, че един президент на БФС може да наложи идеи за методика за развитие за школите. Тя трябва да бъде подкрепена и от правителството, разбира се“, заяви Кралев.

„Трябва да има повече доверие в лекарите. Моят личен лекар реагира абсолютно адекватно и веднага установи заболяването. Това е причината да се справя бързо със заболяването“, коментира Кралев, който беше сред заразените.

„Спортният сектор е един от най-засегнатите от пандемията, особено като става въпрос за международни състезания. Ситуацията е сериозна и тежка, но ние направихме всичко възможно българският спорт да бъде съхранен и запазен през това време. Първи затегнахме мерките и първи разхлабихме“, каза министърът.

„Съхранихме бюджета на спортните федерации, за да може спестените средства да бъдат инвестирани в подготовката за нашите спортисти. Не приемам тезата, че стадионите са развъдник на заразата“, обяви Кралев.

„Смятам, че в по-голямата си част мерките се спазват. Част от футболните фенове не оправдаха доверието, което им гласувахме и се стигна до забрана за провеждане на състезания с публика“, каза още той. „Феновете на тениса нямат нищо общо с футболните такива“, сподели Кралев.

„Всяка държава е избрала своя път. Все още няма единен протокол за лечение на заболяването. Тази болест бе непозната. Сега в момента са по-ясни методите, с които да се справяме със заболяването. Виждаме, че лабораториите работят и се справят с диагностиката. Има много заболели, но има и много оздравели, което означава, че лекарите знаят как да се справят“, каза още Кралев.

„С над 15 милиона се увеличава бюджетът за спорт, а от тях 6,5 милиона ще отидат за финансиране за спортните клубове. Това е най-недофинансираната система в спорта“, добави Кралев.

Подобни статии

Top