Краси Балъков поема националния тим

100 хиляди лева делят Петър Хубчев от Левски

Красимир Балъков със сигурност ще е новият национален селекционер на България на мястото на Петър Хубчев, пише „24 часа“. Той вече е утвърден от ръководството на БФС, но предстои назначението му за селекционер да бъде официализирано след празниците. Тъй като няма предстоящо насрочено заседание на изпълнителния комитет на БФС, почти сигурно в най-кратък срок ще се проведе сбирка на изпълнителното бюро на футболния съюз, за да се официализира решението и да бъде оповестено встъпването в длъжност на легендарния плеймейкър.

Иначе – докато от БФС  чудеха за бъдещето на националния отбор, по време на празниците Бала се превърна и в опция за нов треньор на ЦСКА-София от лятото заради напускането на Любослав Пенев.

Спряганият за бъдещ треньор на Левски Петър Хубчев напусна поста национален селекционер след първите две квалификации за Евро 2020 – срещу Черна гора и Косово, завършили 1:1. Дебютът на новия селекционер ще е на 7 юни в гостуването на Чехия в Прага в третата ни евроквалификация. Три дни по-късно България приема Косово на стадион „Васил Левски“.

Красимир Балъков ще довърши работата си като старши треньор на родния Етър до края на сезона. Бала дори призова феновете на „болярите“ за подкрепа.

„Дойде време за решителните мачове, които ни доближават до поставената цел. Остават още само пет стъпки до нея. И първите две са тази седмица, на 7 май в Пловдив и на 10 май във Велико Търново срещу Локомотив“, обърна се Бала към привържениците.

Според „Меридиан Мач“ настоящият национален селекционер Петър Хубчев е трябвало да бъде свободен за Левски на 1 май. Тогава обаче от БФС са отказали да я подпишат и в сила влиза срока на предизвестието. Той е 3 месеца, като според източници от „Бояна“, това е било изрично желание на Хубчев, когато той е подписвал своя договор с БФС през 2016 година.

Това означава, че специалистът ще стане свободен чак на 1 август 2019 г., когато изтича предизвестието. И тук идва проблемът. Героят от САЩ`94 се е разбрал с Левски, който обаче в никакъв случай няма как да го чака до август, тъй като тогава вече сезонът в Първа лига, а и евротурнирите, ако „сините“ се класират, ще е започнал.

За да може Хубчев да поеме Левски веднага след края на сезона, каквато е идеята на ръководните фактори на „Герена“, ще трябва да се платят трите заплати – за май, юни и юли, и чак тогава той ще може да стане треньор на отбора, в който игра от 1989 до 1993 година.

Сумата по неофициални данни е много сериозна – около 100 000 лева. Това означава, че именно такава сериозна цифра, поне за момента, дели Хубчев от Левски.

Все още не е ясно кой ще води национания тим в евроквалификациите с Чехия и Черна гора, които са съответно на 7 и 10 юни. Ако никой не плати трите заплати на Хубчев, то тогава именно той ще трябва да е начело на тима. Повиквателните за футболистите, играещи в чужбина, трябва да бъдат разпратени след около две седмици, така че тогава ще трябва всичко да е ясно.

Съвсем друг е въпросът с Димитър Димитров. Херо е канен за спортен директор на „сините“, но в момента около неговото бъдеще витае сериозна неяснота. Причината за това са проблемите с казахстанския Иртиш.

Подобни статии

Top