Краси Радков се завръща на театрална сцена след 14 години в новата комедия от Иво Сиромахов

Краси Радков и Иво Сиромахов с премиера на „Островът” в Пловдив на 23 март

Краси Радков и Иво Сиромахов ще представят премиерната комедия на Сатиричния театър „Островът” в Дом на културата „Борис Христов” от 19.30 часа. И двамата по великолепен начин доказват, че не са само „артистите от телевизора“, а могат да обяздят голямата театрална сцена.

Автор на пиесата е самият Иво Сиромахов („Операцията”), а режисьор е Съни Сънински („Дуенде”, „Охранители”), който също участва в спектакъла.

„Островът“ среща на борда на самолет един българин, който от 25 години живее в Америка и нашенец, който възнамерява да замине за „страната на неограничените възможности”. Заформя се фатален сблъсък на „двете Българии”. „Българите сме странен народ.

Най-много от всичко обичаме да се разделяме по всякакви признаци. И да се самоопределяме по това, което мразим.”, коментира авторът Иво Сиромахов.

Съвременният близък родственик на Алековия Бай Ганьо се изпълнява великолепно от Краси Радков, който се завръща в театъра след 14-годишна пауза. В останалите роли ще видим Пламен Великов, Стела Ганчева и Исабел Божидарова.

1 2

Подобни статии

Top