Красотата на българския футбол! (СНИМКИ)

Футболните националки до 17 години с уникална фотосесия за водещите лайфстайл списания ОК! и Grazia

Състезателките от българския национален по футбол за девойки привлякоха вниманието на две от водещите лайфстайл издания – списанията ОК! и Grazia. Младите момичета застанаха пред обектива на Цветан Игнатовски, а за техния грим се погрижи футболната съпруга Евгения Джаферович, съобщиха от БФС.

Майските броеве на двете списания излязоха броени дни преди началото на Европейското първенство на УЕФА за девойки до 17 години, на което страната ни е домакин за първа година. Въпреки натоварения си график, в навечерието на престижния форум, младите футболистки заснеха специална фотосесия и говориха за себе си, за женския футбол и дискриминацията на дамите в така наречените „мъжки спортове“.

Почитателите на спорта имат възможността за първи път да видят и другото лице на вратарките Виктория Димова и Виктория Иванова, на Александра Палагачева, Александра Янева, Яна Йорданов и Венка Драганова. Красотата на момичетата не трябва да ни заблуждава, те са категорични в едно – „Когато излезем на терена забравяме за абсолютно всичко – коса, маникюр. . . .борим се като лъвици“.

За момичетата футболът „не е просто хоби, а амбиция и начин на живот“. Своите футболни умения те ще доказват срещу Португалия на 5 май от 14:00 часа, на 8 май от 11:30 часа срещу Испания и на 11 май от 11:30 часа. Трите двубоя на България от груповата фаза са на стадион „Дружба“ в град Добрич и за всеки от тях нашите момичета разчитат на подкрепата не само на футболните фенове.

Подобни статии

Top