Кръстаич: Победите са полезни за младия ни отбор (ВИДЕО) - DC news

Кръстаич: Победите са полезни за младия ни отбор (ВИДЕО)

Голмайсторите Кирил Десподов и Спас Делев доволни от подмладяването на отбора и себераздаването на всички

Победите са полезни за младия национален отбор на България, заяви селекционерът Младен Кръстаич, който е в серия от три поредни успеха с „трикольорите“.

„Спечелихме трета поредна победа, което е добре за този млад отбор“, заяви Кръстаич в интервю за БНТ 3.

„Имахме добри моменти през целия мач, имаше и живец в играта. Радва ме, че през първото полувреме имаше много енергия и пресирахме противника. Имаше доста промени и дори имахме дебютант в състава ни, но все още има много да се работи“.

България изигра много силен мач и изпълни изискванията на селекционера Младен Кръстаич, заяви капитанът на националния отбор Кирил Десподов.

„Изиграхме супер мач. Особено през първите 30 минути не дадохме на Кипър да излезе от собствената си половина. Пресирахме ги, което е изискване на треньора. Трябва да продължаваме да работим“, заяви Десподов.

България надигра Кипър категорично, а Десподов и Спас Делев реализираха головете през двете полувремена.

„Стремим се да изпълняваме указанията на треньора, да пресираме и да бъдем безкомпромисни, независимо кой е съперник. Кръстаич е мотиватор и изисква от нас тактическа дисциплина. Трябва да даваме всичко за България“, добави той.

Българският национален отбор е поел по правилния път с налагането на млади футболисти, заяви нападателят Спас Делев и добави, че е щастлив да помага, когато е нужен.

„Чувствам се много добре и се радвам, че затвърдихме добрата игра с победа.

Това е пътят – с млади момчета, които играят като отбор. Аз съм тук, когато е нужно да помагам. Иначе трябва да се дава път на младите. Не трябва да се заблуждаваме, а да работим и да надграждаме. Не трябва отборът да пада под това ниво, на което е в момента“.

Източник: БТА, БНТ, БФС

Подобни статии

Top