Кръводарителска кампания „В кръвта ти е да спасяваш животи“ в Пловдив

Заради оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители

Клуб „Ротаракт“ и Български Червен кръст – Пловдив с подкрепата на Районен център за трансфузионна хематология организират съвместна кръводарителска кампания. „В кръвта ти е да спасяваш животи“ е мотото на инициативата тази година. То ни напомня, че всеки от нас е способен да помогне.

От 11:00 ч. до 16:00 ч. в сградата на Областен съвет на БЧК – Пловдив, на адрес: ул.“Стойчо Мушанов“ № 48, всеки желаещ ще може да дари кръв.

Главната мотивация на организаторите за провеждането на кампанията е проблемът, пред който е изправен всеки нуждаещ се от спешно кръвопреливане, а именно оскъдните резерви на кръвните банки по градове и липсата на достатъчно кръводарители на годишна база.

Целите, които се поставят чрез инициативата са:

– да бъдат мотивирани повече хора да дарят кръв по време на и след провеждането на кампанията;

– да се информира обществото за начините и ползите от кръводаряването, като по този начин се увеличи възможността повече хора да дарят кръв за първи път;

– да бъдат мотивирани максимално много хора да се включат по време на кампанията;

– да се покаже на обществото, колко малко е нужно, за да бъде спасен човешки живот;

Организаторите оценяват подкрепата на всеки, който ще „даде пет“ и ще се включи  в кампанията и благодарят на всички партньори, които станаха съпричастни към тази кауза!

Подобни статии

Top