Кръвожадна акула остави турист без крак (ВИДЕО и СНИМКИ)

34-годишен турист остана без крак след сблъсък с акула

Пабло де Мела плувал на североизточното крайбрежие на Бразилия, когато изведнъж бил атакуван от акула. Двама очевидци, които рискували живота си, успели да отблъснат хищника и да изтеглят 34-годишният пострадал на плажа. Спасителният екип оказал първа медицинска помощ, след което Пабло бил спешно хоспитализиран, съобщава „Дейли Мейл“, цитиран от „Блиц“.

„Някой започна да крещи „Акули!“, опитвайки се да предупреди хората във водата. Работя на този плаж в продължение на 25 години и през това време станах свидетел на серия от брутални нападения. Беше ужасна гледка. Всеки път е много страшно и тъжно“, каза продавач в местен магазин.

На Пабло, е направена четиричасова операция и лекарите по чудо успели да спасят живота му, но с цената на ампутирането на десния му крак. Сега той е в интензивното отделение в тежко състояние.

Първоначално акулата го захапала за краката и след това се насочила към ръцете му. На мястото, където туристът плувал, имало предупредителен знак относно опасността от кръвожадните риби.

Подобни статии

Top