Край Црънча: Спипаха иманяри в крачка (СНИМКА)

Задържани са двама

Задържани са двама иманяри, докато разкопавали в местността Градището край пазарджишкото село Црънча. Разследването е проведено след сигнал от туристи, извършващи преход в гората.

Виждайки туристите, иманярите веднага избягали и са укрили. Гражданите незабавно подали сигнал в полицейското управление в Пазарджик. С изясняването на случая се заели служителите от сектор „Криминална полиция“, подпомогнати от полицейски и младши-полицейски инспектори обслужващи района.

В резултат на проведените дейности са установени и задържани К.К. на 30 години от село Дебръщица и Г.П. на 33 години от септемврийското село Бошуля. При извършените огледи в района на местността органите на реда открили множество инструменти – лопати, кирки, брадви, лостове, части от керамични и каменни съдове, както и старинни монети. В къщата на К.К. е открита също така незаконно притежавана самоделна пушка със сгъваем приклад и два металдетектора.

Намерените веществени доказателства са иззети, а дуото е задържано в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. По случая се води полицейско производство под наблюдението на прокуратурата.

Снимките са предоставени от ОДМВР – Пазарджик

Top