Кражбата от магазините „Зора“ и „Пепко“ в Пловдив – за малко над 9 000 лв.

Районна прокуратура – Пловдив наблюдава разследването за кражбата в търговския център

Кражбата от Ритейл парка, в който се намират хипермаркета за техника на търговската верига „Зора“ и магазин „Пепко“ в Пловдив,  е за общо 9 192 лв., съобщиха от Районната прокуратура под тепетата. Оттам уточниха, че магистратите наблюдават досъдебното производство за това, че в периода от 1 юни 2020 г. до 2 юни 2020 г., в гр. Пловдив, при продължавано престъпление, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство са отнети чужди движими вещи – пари сумата от 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони от марката „Айфон“ от магазин за техника и сумата от 5 392 лева от магазин за дрехи и битови стоки, или общо пари в размер на 9 192 лева, без съгласието на собственика – търговски дружества,  с намерение противозаконно да ги присвои  – престъпление по чл. 195 ал. 1 т.3 т. 4 вр. с чл. 194 ал. 1 вр. чл.26 ал. 1 от НК.

Дръзки крадци щурмуваха хипермаркет за техника, задигнаха малко пари

Разследването се извършва от разследващ полицай при Трето РУ на МВР – Пловдив.

До момента е установено, че през нощта на 1 срещу 2 юни 2020 г., в  Пловдив,  неустановени до момента извършители са влезли в Търговския център на бул. „България“, като са направили дупка в покривната конструкция. Те проникнали в офис на магазина за техника, откъдето отнели 3 800 лева и 10 броя мобилни телефони, марка „Айфон“.

След това дръзките крадци преминали през коридора и отишли в съседно помещение, където през направени дупки влезли в офис на магазина за дрехи и битови стоки. Там разбили металната каса, където се съхранявали пари и отнели 5 392 лева. После апашите избягали отново през дупката в покрива на Търговския център.

На сутринта е бил подаден сигнал за кражбата на тел. 112.

Под ръководството на Районна прокуратура – Пловдив по делото се извършват процесуално-следствени действия  и активни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на извършителите на престъплението.

Снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top