Криминалисти обискираха къща в Радилово за наркотици, намериха и антики (СНИМКИ)

По случая е задържан 24-годишен мъж

Полицаи провериха къщата на млад мъж за наркотици, натъкнаха се и на множество антики. За случая разказаха от Областаната дирекция на МВР в Пазарджик. По информация при специализирана полицейска анти дрога операция екипи на група „Криминална полиция“ при Районното управление на Пещера атакували къща в пещерското село Радилово, собственост на 24-годиешен мъж с инициали Г.В. Вътре органите на реда открили полиетиленов плик пригоден за вакуумиране , пълен със суха зелена листна маса, както и чанта със същото съдържание. Последвали полеви наркотестове, като и в двата случая пробите се оказали положителни за марихуана. Иззетото наркотично вещество е с общо тегло от 1.130 килограма. Намерени са още електронна везна, пликове за разфасоване на дрогата, както и хартиено топче със семена.

Криминалистите продължили претърсването и изненадващо се натъкнали на много културно-искарически ценности. Иззети са 26 броя монети с различен диаметър, накити и украшения, части от глинени съдове.

 

Г.В. е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани две полицейски производства. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Снимки: ОДМВР Пазарджик 

Подобни статии

Top