Криминалисти откриха над кило хероин, оръжие и боеприпаси (СНИМКИ)

Наркотикът е иззет от автомобил, а оръжията са открити на адрес в Съединение

В хода на специализирана полицейска операция служители на криминална полиция от ОДМВР – Пловдив спрели  за проверка лек автомобил „Фолксваген пасат“ с пловдивска регистрация в следобедните часове на 16 февруари при разклона за град Съединение и село Пищигово, разказаха от пловдивската полиция днес.

В автомобила (с водач 56-годишен мъж и спътничката му на 47 години) е открит малко над 1 килограм хероин. Извършени са незабавни процесуално-следствени действия по претърсване и изземване на два частни адреса – в Пловдив и Съединение. В резултат са намерени и иззети електронна везна със следи от хероин по повърхността и сумата от 2 200 лева, близо 800 бойни патрона с различен калибър, две въздушни пушки, автомат, газов пистолет и няколко мобилни телефона. В хода на последвалите действия е задържан още един мъж на 41 години, който е разпитан в качеството му на свидетел и след това е освободен.

Първоначално лицата са били задържани за срок до 24 часа,а в последствие с постановление на наблюдаващия прокурор и за 72 часа. Работата продължава под наблюдение на Окръжната прокуратура в Пловдив. 

Снимките са на Областна дирекция на МВР – Пловдив 

Подобни статии

Top