Криминалисти: Пазете портфейлите в задния си джоб!

Експерти от пловдивския отдел “Криминална полиция” със съвети за безопасността около Великден

Пловдивски криминалисти предупредиха, че по празниците зачестяват домовите кражби. Във връзка с предстоящите великденски празници от отдел “Криминална полиция” при ОДМВР – Пловдив отправиха съвети към гражданите как да опазят имуществото си от посегателства.

Експертите напомнят на хората, които отсъстват от домовете си за почивните дни, да не обявяват намерението си в социалните мрежи или пред много хора. При тръгване те трябва да се уверят, че всички врати и прозорци са добре затворени и заключени. Вкъщи не трябва да се оставят големи суми пари или скъпи бижута. Желателно е съсед или близък да бъде помолен да наглежда жилището и при съмнение за нередност да сигнализира в полицията.

Извън домовете си е необходимо хората да бъдат по-бдителни и отговорни към личните си вещи. Да внимават за съмнителни лица в търговските центрове и в масовия градски транспорт, които биха се възползвали от разсеяността им или умишлено създават ситуации, с които да отвлекат вниманието им.

Обикновено извършителите на джебчийски кражби използват оживлението около пазарите и православните храмове и посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти, външни джобове на връхни дрехи и портфейли, носени в задния джоб на панталоните.

Полицията призовава гражданите да сигнализират своевременно при забелязване на нарушения и извършвани престъпления.

Подобни статии

Top