Криминалисти разбиха схема за хепиенд масажи, услугите с ценоразпис до 100 лева (СНИМКИ)

Задържани са мъж и приятелката му от село Брестовица, за които работили четири жени

При специализирана полицейска операция по линия противодействие на престъпления, свързани със склоняване към проституция и държане на огнестрелни оръжия, служители на Криминална полиция са задържали две лица от село Брестовица, съобщиха от ОДМВР Пловдив.

39-годишен мъж и неговата 32-годишна приятелка, които живеели на семейни начала, са оргганизирали схема за склоняване към проституция с користна цел. Жената стопанисвала масажни салони в приземни етажи на жилищни сгради, в които се предоставяли различни сексуални услуги. Тя пускаал обяви в сайтове за работа и набирала „масажистки“ за т.нар. „хепиенд“ масажи. Студиата били с отделни входове, за да се запазва анонинмостта на посетителите, а услугите били извършвани само в рамките на светлата част от денонощието. Двойката генерирала прилични дневни доходи. Тарифата, според сексуалната услуга, варирала от 60 до 100 лева, от тях „масажистките“ получавали половината.  Установено е, че за тях са работили четири жени, на възраст между 20 и 30 години.

Служители на криминална полиция и екип на специализирани полицейски сили са извършили претърсвания на 5 адреса на територията на град Пловдив и село Брестовица. В един от тях са открити и иззети късо бойно оръжие със заличени серийни номера и боеприпаси. От останалите адреси са иззети множество вещи, съотносими към предмета на доказване по делото.

Двете лица са задържани за извършени престъпления по чл 155 ал 3 и ал 5, и по чл.339 от НК. Под надзора на  Районна прокуратура е образувано досъдебно производство в хода на което е  извършен комплекс от процедсуално- следствени действия по документиране на престъпната дейност на лицата.

Подобни статии

Top