Криминалисти взеха отпечатъци на зрелостници в Пазарджик, показаха им как се работи на местопрестъпление (СНИМКИ) - DC news

Криминалисти взеха отпечатъци на зрелостници в Пазарджик, показаха им как се работи на местопрестъпление (СНИМКИ)

Абитуриенти от ПГИМ-Пазарджик на гостуваха в областната полицейска дирекция

Ученици в ХII клас от паралелка „Съдебна администрация” при Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт в гр. Пазарджик посетиха Областна дирекция на МВР -Пазарджик. В заседателната зала на дирекцията беседа с тях проведе инспектор Вера Божилова от сектор „Противодействие на криминалната престъпност” в ОДМВР.

Тъй като на гостуващите тийнейджъри им предстои абитуриентски бал тя ги запозна детайлно с рисковете, които крие употребата на наркотични вещества и алкохол, особено при управление на МПС. Разбира се имаше и съвети за безопасно поведение в питейни заведения и на улицата.

С особено внимание учениците изслушаха инспектор Мария Димова, която е експерт-криминалист в „Научно-техническа лаборатория” при ОДМВР-Пазарджик. Инспектор Димова разказа за интересни случаи от своята практика и за огромното значение, което има експертната дейност в разкриване на престъпления от всякакъв вид.

Момчетата и момичетата от ПГИМ имаха възможност сами да видят как става снемането на дактилоскопни отпечатъци, изготвяне на криминалистическа регистрация и проверката на заподорзян в полицейските информационни системи.

Децата имаха възможност свободно да задават въпроси на своите лектори и да получат компетентни отговори.

На изпроводяк служителите от ОДМВР-Пазарджик пожелаха на бъдещите зрелостници успехи в кандидат-студентската кампания и успешен старт в живота, като пълноправни членове на обществото.

Подобни статии

Top