Кристално огърлие от Съюза на музикалните и танцови дейци за проф. Даниела Дженева (СНИМКИ)

Главният художествен ръководител на ансамбъл „Тракия“ отбеляза своя 60-годишен юбилей с концерт

С най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцови дейци -Кристално огърлие, бе удостоена тази вечер проф. Даниела Дженева. Главният хдожествен ръководител на ансамбъл „Тракия“ отбеляза своя 60-годишен юбилей с празничен концерт в Дома на културата „Борис Христов“. Наградата й бе връчена от председателя на сдружението Станислав Почекански за изключителен принос за развитието на българския фолклор.

„Високо оценявам, че в тази обстановка намерихте куража да споделите празника с нас. Дълбок поклон пред всички изпълнители на ансамбъл „Тракия“, те знаят колко ги ценя“, каза в своето благодарствено обръщение към артистите и публиката хореографът проф. Дженева и добави, че само за последните седем дни са успели да реализират три големи концерта в София, Варна и Пловдив, при това с различна програма.

Преди началото на двучасовата фолклорна палитра от музика, песни и танци, за професионалиста, приятеля и колегата Даниела говори дългогодишният директор на Департамента за езикова и специализирана подготовка към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство проф. д-р Любен Досев.

1 2

Подобни статии

Top