Кристиян Николов вече е с обвинение за катастрофата, при която загина Милен Цветков (СНИМКИ)

Грозят го от 3 до 15 години затвор

Разследването за зверската катастрофа, при която загина журналистът Милен Цветков се води под ръководството на Софийска градска прокуратура. Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт след употреба на упойващи вещества. Законът предвижда наказание от 3 до 15 години затвор за подобно престъпление.

Около 18 ч. на 19.04.2020 г., лек автомобил Audi Q7, управляван от Кристиан Николов (на 22 години), предизвикал пътно-транспортно произшествие в района на кръстовище на бул. „Черни връх“ в столицата с намиращия се пред него лек автомобил Subaru Forester. Вследствие на което е причинена смъртта на другия участник в движението, спрял на червен сигнал на светофарната уредба.

Кристиан Николов е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, от което е установено, че е шофирал под въздействие на канабис и амфетамин. Същият е привлечен в качеството на обвиняем и е задържан с постановление на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане пред Софийски градски съд за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

От справка на отдел „Пътна полиция“ – СДВР се установява, че обвиняемият Николов е правоспособен шофьор, като спрямо него има издадено наказателно постановление за регистрирано предишно нарушение на Закона за движението на пътищата.

В хода на разследването е установено още, че управляваният от Кристиан Николов автомобил е собственост на търговско дружество със собственик Д.Н., майка на обвиняемия. На Икономическа полиция е възложено да извърши проверка относно изясняване на произхода на средствата за закупуването на управлявания от обвиняемия автомобил.

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев досъдебното производство е взето на специален надзор от Върховна касационна прокуратура.

Майката на шофьора-убиец: „Не съм му давала ключовете“

Днес майката на Кристиян Николов – изпълнителният директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова, отиде на разпит в столичната полиция с адвоката си, съобщи „24 часа“. Вероятно тя ще бъде обвинена за това, че е дала ключовете на фирмения джип на сина си.

„Не съм давала ключовете на сина ми. Изказвам искрените си съболезнования на семейството на Милен Цветков. Много съм разстроена от това, което се случи. Това е драма и за двете семейства. Идвам, за да съдействам на разследването“, каза тя.

Снимки: bTV

Подобни статии

Top