Кристиан Николов застава пред съда, прокуратурата иска постоянен арест

Прокуратурата квалифицира случая като особено тежък

Ново обвинение повдигна  Софийска градска прокуратура срещу Кристиан Николов. То е за умишлено причиняване на смъртта на журналиста Милен Цветков, като случаят е особено тежък, уточняват от пресцентъра на прокуратурата. Новото обвинение вече е предявено на 22-годишния шофьор, заради който тв водещият вече не е между живите.

Новият текст, по който е обвинен Николов предвижда за особено тежки случаи наказание от петнадесет до двадесет години или доживотен затвор.

Обвинения и парични гаранции за спътниците на Кристиан, убил на пътя Милен Цветков

От прокуратурата припомнят, че навръх Великден – 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, Кристиан Николов, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

Шокиращо ВИДЕО показва жестокия сблъсък на джипа-убиец в колата на Милен Цветков

Според прокуратурата случаят е особено тежък, тъй като деецът е управлявал моторно превозно средство след употреба на различни видове наркотични вещества – амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Така той е застрашил също живота и здравето на множество участници в движението, тъй като деянието е извършено на оживено място.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара, на Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийска градска прокуратура внесе в Софийски градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – „задържане под стража“.

Снимка: Фейсбук /Катастрофи в София

Подобни статии

Top