Кристиян Вигенин: Работим така, че преговорите за съставяне на правителство да бъдат успешни (ВИДЕО)

Вигенин потвърди, че няма да влезе в парламента от Пловдив, откъдето влиза втория в листата – Иван Петков-Бебето

„Не смятам, че групата на БСП за преговори за съставяне на правителство ще бъде бойкотирана. Предстои в следващите дни да вземем решение по преговорната рамка, т.е. кои са политиките, които БСП ще отстоява в тези преговори, работните групи ще работят по конкретно„. – Това заяви в Пловдив зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин, който бе и водач на листата на левицата под тепетата.

По думите му в края на преговорите, когато стане ясен резултатът, Националният съвет отново ще се събере и ще потвърди или ще вземе решение дали на база на постигнатото, БСП може да се включи в следващото управление.

„На този етап началото е обнадеждаващо. Ние смятаме, че има всички възможности да се формира едно солидно мнозинство на промяната в този парламент от 134 народни представители и ще положим всички усилия“, посочи още Вигенин.

Той потвърди, че независимо от оставката на Нинова тя ще работи по преговорите на база на мандат, който ще бъде даден от Националния съвет.

„Работим така, че тези преговори да бъдат успешни“, подчерта Кристиян Вигенин.

Според него към момента не са обсъждани имена на министри, а само политики.

По думите му е твърде рано да се говори за имена, тъй като се рискува да се създаде напрежение, което не е необходимо.

„Социалното министерство е едно от министертсвата, които работят по приоритетна за БСП политика, но нека първо да видим какви са допирните ни точки“, отговори Вигенин, запитан дали ще поеме социалното министерство.

„Първо ще настояваме какво ще бъде реализирано, защото, когато се договорим за политиката и най-важната посока за развитие, оттам нататък, кой точно е човекът, който ще реализира договорената политика, не е толкова важно. Имена от мен няма да чуете, тъй като те не са обсъждани“, каза още Кристиян Вигенин. Според него приоритетите на БСП са в социалната, здравната сфера и в тази на образованието.

„Работим така, че правителство да има, но това не означава, че ще правим компромиси с ключови за нас теми“, заключи зам.-председателят на БСП.

Той потвърди, че влиза в парламента от 31-ви МИР – Ямбол и обяви, че от Пловдив ще влезе в Народното събрание следващия в листата – Иван Петков – Бебето. По думите му въпреки това градът под тепетата щял да има в негово лице своя 12-ти депутат.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top