Кризата на средната възраст според зодията

До ден днешен никой човек не е избягал от кризата на средната възраст. Но как се отразява тя на представителите на различните зодии? Дръжте се – ако не е дошла още, все някой ден ще дойде – и се подгответе за трудностите, с които ще се сблъскате.

ОВЕН

Овенът през този труден период изведнъж осъзнава, че всеки момент ще бъде изхвърлен от Големия Секс – може би завинаги. Това, разбира се, са глупости, защото сексуалните апетити на Овена по правило угасват около 40 дни след смъртта му. Но кой би повярвал в това, докато е в криза на средната възраст? “Мементо мори!”, си казва още младият Овен и се впуска в крайности. Към края на секс-маратона си той едвам може да си поеме дъх, а после се отдава на въздържание и отшелничество и се възстановява доста дълго. Около две седмици. Овенът е преценил, че за това време партньорите му по секс-маратон ще са разбрали, че “дотук беше”.

ТЕЛЕЦ

През кризата на средната възраст Телецът започва да се пита за какво му е цялото това домакинство, което той толкова дълго и с толкова любов е градил? Може би е по-добре да зареже всичко, да си хване някой студент и да замине с него за Африка? Но много скоро Телецът осъзнава, че рано или късно ще трябва да гради дома си наново – и ако Африка не го притеснява особено, то новото начало с младия студент му се вижда скъпо, трудоемко и уморително. “Майната му, по-добре да се запиша на фитнес!”, си казва Телецът. Плаща си абонамента за фитнес и не отива нито веднъж. С това приключва всичко.

БЛИЗНАЦИ

Внимание, опасност! Близнаците в криза са хора, от които трябва да стоите по-далеч. Те и без друго са склонни към фатализъм и рефлексия, способни да побъркат всеки друг знак. През кризата на средната възраст това не се променя, но се усилва двойно. И това е много подлъгващо – Близнаците, проверяващи докъде могат да ги доведат вътрешните им демони, действат на околните като зомбиращи магьосници. Запомнете едно – представителите на тази зодия, които в нормалното си състояние са доста равнодушни към съдбата на останалото човечество, през кризата на средната възраст са самото безразличие. Ако започнете да се давите в близнашките кризисни страсти, Близнаците няма да ви подадат ръка. Дори няма да ви забележат.

РАК

Ракът има най-приятната криза на средната възраст – заслужена с доброволческа служба в полза на неблагодарните ближни. На тези години Ракът изведнъж разбира, че моментът е “сега или никога” и у него най-сетне се събужда решителност. Не решителност да преобърне света за близките си, а просто решителност. И Ракът рискува просто да се пръсне, ако не изпълни веднага бленуваните цял живот мечти. Затова в кризата на средната възраст той продава всичко и открива ферма за овце. Или отива да покори Еверест. Или сяда да пише книга. Или се развежда и си намира истински принц/принцеса. И на Рака му е хубаво. На него най-сетне му е все едно какво става с другите. А близките му се замислят – няма ли да има повече домашни банички? Защо?!

1 2 3

Подобни статии

Top