Крумово и Лилково празнуват - DC news

Крумово и Лилково празнуват

Фестивал „Помним, за да предадем“ има за цел да поддържа интереса на обществото към традиционното фолклорно изкуство

За втора поредна година фолклорният фестивал „Помним, за да предадем“ събира приятели и любители на българската народна музика в село Крумово.

Празникът е тази събота, 10 юни, от 10:30 часа в малкия парк до кметството и НЧ „ Наука-1919“ в селото. Във фестивалната програма участие ще вземат над 500 самодейци от 20 читалища в  Пловдив, Пазарджик, Благоевград и Смолян.

Програмата ще открият децата от Танцов състав „Искрица“. Жителите и гостите на фестивала ще се насладят на изпълненията на ФТС „Климентина“ от НЧ „Светлина-1929г.“ – с. Труд, ЮБГ „Славей“ при НЧ „Светлина-1938г.“ гр. Неделино, Народен хор „Фолклорна плетеница“ с. Желязно, Детски танцов състав „Каламица“ при НЧ „Светлина-1900г.“, с. Цалапица, Танцов клуб „Лудория“ при НЧ „Алеко Константинов-1907г.“ с. Марково, ансамбъл „Подгорие“ при НЧ“Антон-Попов-1952г.“с. Скрът и още много специални гости.

Фестивал „Помним, за да предадем“ има за цел да поддържа интереса на обществото към традиционното фолклорно изкуство, да утвърди неговото присъствие в съвременния живот и да предостави възможност за обществена изява, да насърчава интереса на младото поколение към фолклора и да приобщава нови изпълнители, които да продължат традициите.

В Лилково канят на събор тази събота.

От 12:00 часа ще бъде раздаден курбан за здраве. Музикално-танцовата програма е с начален час 14:30 часа. За доброто настроение на всички ще се погрижат формация „Паскалев“, ФТА „Седенчица“, ТК „Калина“ при НЧ „ Просвета“ в село Белащица.

 

 

Подобни статии

Top