Крушарски: Футболистите да си платят нафтата, нищо не играха! (ВИДЕО)

„Черно-белите“ искат Ботев на финала, но са готови да покажат и на ЦСКА какво е истински футбол

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски коментира нулевото равенство срещу Септември (София) и класирането на тима за финала за Купата на България. Той обаче разкритикува футболистите за представянето им в днешния двубой, в който, според него, са “измъчили терена”.

“Човек няма смисъл да живее без надежда. Винаги съм бил оптимист. Класирането за финала е награда за труда ми. Аз съм стигал много финали. Толкова, колкото вие не сте сънували. Да, сега има радост и удовлетворение. От две години сме готови за участие в Европа, но го изпускаме с една точка. Нова селекция, ако спечелим купата? Не. Тези момчета са взели една камара пари, нека си ги заслужат”, заяви Крушарски пред репортерите.

“Ако не съм убеден, че ще спечелим финала, щях ли сега да съм тук пред вас? Някога да съм казал някоя глупост? Каквото съм казал, винаги се е сбъдвало”, продължи в шеговит тон Крушарски.

“Какви положения? Днес футболистите си танцуваха… Това ако беше игра… Само мъчиха терена. Казах на шофьора да им каже да си платят нафтата. Ботев или ЦСКА? По-добре пловдивско дерби, но и ЦСКА не е лош вариант. Ще им покажем как се играе футбол”, категоричен беше босът на “смърфовете”.

„Колкото и да говориш, момчетата не те слушат след такъв категоричен успех с 4:0 в първия мач, макар многократно да обяснявах, че в този психологическият момент ще е много важен.“

Така треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович коментира нулевото равенство срещу Септември в София, което прати „смърфовете“ на първи финал за Купата на България от шест години насам.

„Когато даваш пространства на съперника си, той нормално създава и голови възможности. Септември имаше шанс да реализира попадение, но за щастие това не се случи. Ние също имахме възможности, а в крайна сметка, според мен, резултатът е добър“, каза спецът, направил 10 промени в стартовия си състав спрямо последния мач на Локомотив.

„Много от тези играчи бяха на терена в първия мач и направиха добри неща, така че заслужаваха да играят и днес. Трябва да сме в добра форма за предстоящите срещи. Аз работя така, както смятам за правилно и не обръщам внимание на хората, които ме критикуват. Сега трябва да се радваме с нашите фантастични фенове, а после да мислим за следващия си двубой.“

„Влязохме отпуснато в мача и не по начина, по който искахме. Едва след 25-ата минута започнахме да играем по-добре.“

Това каза вратарят на Локомотив (Пловдив) Мартин Луков след нулевото равенство срещу Септември (София) в полуфиналния реванш от турнира за Купата на България.

Стражът бе с основна заслуга за него и си пожела градско дерби с Ботев (Пловдив) във финала за трофея.

„Не е правилно, разбира се, да подценяваш никой, особено отбор като този на Септември, който е пълен с талантливи млади играчи. Факт е обаче, получи се подценяване“, посочи стражът.

„Чакаме утрешния мач да видим с кой ще играем на финала. Дано Локомотив се поздрави с купата, накрая ще се реши всичко. Завиждам на Бруно, че има двама вратари като нас с Илко Пиргов. Искам Ботев (Пловдив) на финала, разбира се“, допълни Луков.

Подобни статии

Top