Крушарски готви селекция за Лига Европа

Процедурите по стадион „Локомотив“ вървят по график, обявиха от община Пловдив

„Вече мислим за селекцията. Имаме към 15 добри футболисти, които са ни достатъчни. Повече такива не ни трябват. Целта е да вземем поне двама, които да вдигнат нивото на отбора.“

Това заяви собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски и разкри, че носителят на Купата на България води преговори с двама нови от родното първенство, които се надява да привлече.

Според последните информации един от тях е Марселиньо, чийто договор с Лудогорец изтича и няма да бъде подновен.

„Вече имаме набелязани имена и в момента преговаряме. На този етап сме се насочили към български футболисти. Трябва да надграждаме“, заяви Крушарски пред „Гонг“, а междувременно заместник-кметът на Пловдив Пламен Райчев съобщи, че идейната концепция за реконструкцията на стадион „Локомотив“ вече е внесена в общината.

„Предстои на нейна база да изработим техническото задание, като заедно с това ще се подготви и тръжната документация. Обществената поръчка за реконструкцията на стадион „Локомотив“ също ще бъде подадена за предварителен контрол в АОП и може да бъде избрана, което ще забави обявяването на поръчката с около 2 седмици“, посочи Райчев и уточни, че ако поръчката не бъде избрана за предварителен контрол, Община Пловдив ще има готовност да я обяви на страницата на АОП.

„Линейният график след това е същият като при процедурата при стадион „Христо Ботев“ – 30 работни дни за получаване на оферти, приблизително същият срок за работа на комисиите по документите в зависимост от броя оферирали, като успоредно с това ще върви и изборът на строителен надзор.“

Пловдивският кмет Здравко Димитров ще посрещне Локомотив със спечелената Купа на България в гербовата зала на Общината на 6 юли (понеделник) в 20:00 часа.

Преди това „черно-белите“ фенове и футболистите на отбора ще се съберат на клубния стадион в парк „Лаута“, откъдето ще се отправят на шествие към площад „Стефан Стамболов“ в 18:30.

„Стана традиция да празнуваме спечелването на отличия заедно с елитните пловдивски клубове, надявам се, че и в понеделник ще има празнична атмосфера“, коментира кметът Здравко Димитров и поясни, че програмата може да бъде нарушена единствено заради увеличаващите се случаи с коронавирус.

Подобни статии

Top