Крушарски и феновете в примирие до мача с Етър

Гласят чужденец за наставник, един от бившите шефове Николай Неделчев нарече боса опашат лъжец

Десетина от най-върлите ултраси на Локомотив (Пловдив) се срещнаха вчера със собственика Христо Крушарски. Той обяви желанието си за диалог още в петък и в общи линии двете страни са постигнали примирие, съобщава „Меридиан мач“.

Очакаваше се сегашният наставник Войн Войнов да бъде заменен след отпадането от Славия за Купата. Крушарски обаче посочи, че няма кой да поеме тима в тази взривоопасна обстановка.

В момента Локомотив се готви за домакинството на Етър. Двубоят е утре от 19:00 часа на „Лаута“ и дотогава няма да се взимат никакви мерки, за да може да се запази спокойствието.

Но вече се заговори, че Георги Иванов-Гонзо и Георги Дерменджиев са отказали офертата на Крушарски. Има вероятност чуждестранен специалист да поеме отбора след мача с болярите.

На въпросната среща е нямало представители на т.нар. бизнес група. Един от тях – Николай Неделчев, вече бе начело на клуба. Той се изказа изключително негативно по обвиненията на Крушарски, че нарочно мъти водата в клуба.

Ето и пълното му изявление, което той даде пред sportal.bg:

„Отвратен съм от опашатите лъжи на Христо Крушарски. Нелепо е да ме обвинява, че още с няколко човека работим срещу Локомотив. Нали ние спасихме клуба. Именно това бе нашата цел – да изградим стабилна основа и след това да бъдем мост между Локото и сериозен инвеститор.

Аз съм локомотивец и ми е болно като слушам подобни глупости. 

Крушарски казва, че по мое време държавата ни е отпуснала един милион лева за осветление, а ние сме използвали 500 хиляди. Само да припомня, че аз въобще не съм се занимавал с осветлението, тъй като то бе изградено две години преди нашето сдружение да влезе в клуба. Това лесно може да се провери. Очевидно Крушарски не знае какво говори и се оплита в лъжи. Искам дебело да подчертая каква е причината за атаката по хора като нас, които милеят за Локомотив.

Феновете го притискат с пълно право, тъй като в момента състоянието на нашия клуб хич не е розово. Крушарски се чуди как точно да насочи вниманието в грешна посока. Оправдава собствените си грешки и несъстоятелност. Какво може да очакваме от ръководител, който нарича подчинените си „банда гейове“? Това е потресаващо! Не мога да повярвам. Локомотив не познава подобен махленски език. Нашият клуб не е такъв, тъй като винаги е служил за пример.

Крушарски се стреми да подражава на Батето. Нали са били приятели. Със сигурност обаче не му се получава. Батето имаше вродено чувство за хумор, а езикът на Крушарски е махленски. Затова ще си позволя да му дам един съвет – нека не търси черна котка в тъмна стая, когато я няма. Надявам се комсомолският интелект да му стигне дотам да разбeре какво искам да му кажа.

Нашето сдружение предаде властта преди две години. Кажете ми дали оттогава някой от нас се е изказвал по темата „Локомотив”?! Не сме го правили, тъй като искахме да цари пълно спокойствие в нашия любим отбор. Въпреки че виждахме доста нередности. През този период имахме 2-3 среши с Крушарски и единственото нещо, което направихме, е да го питаме с какво може да бъдем полезни. Да ни даде някаква задача, която да изпълним. Това е, нищо друго. Той прецени, че няма нужда от помощ и ние приехме неговата воля.

Преди две години пред Локомотив се отвори отлична възможност Киърън Брендън да влезе в клуба. Имахме среща в Кемпински, сега Маринела, и се разбрахме да подпишем договор. Даже си спомням, че дъщерята на Крушарски му бе преводач, тъй като той не знае нито дума на английски.

Уговорката бе контрактът да бъде сключен на 15 ноември в Дъблин. Киърън дори предложи неговият приятел от легендарния отбор на Манчестър Юнайтед Джони Джайлс и Христо Бонев да дадат началото на баража между Ейре и Босна. Киърън и Крушарски си стиснаха ръцете за партньорство, но после Крушарски се отметна. Хората в Европа правят бизнес за милиони и мъжката дума значи много. За него очевидно не е така. Киърън Брендън дори беше в България и близо един час заедно с него оглеждахме „Лаута“. Идеята му беше още през първия сезон Локомотив да атакува Лига Европа, но през това време и да се инвестира в базата. Крушарски се отметна три седмици преди уречената среща в Дъблин“.

Подобни статии

Top