Крушарски: Ивайло Петев ми препоръча Бруно Акрапович (ВИДЕО)

Президентът на Локомотив (Пловдив) цитира легендата Христо Колев, че само 2 момчета от школата стават за мъжкия футбол

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски заяви, че Ивайло Петев е препоръчал Бруно Акрапович за треньор на „смърфовете“. Той бе гост в „Студио Дерби“.

„Това, което се вижда сега, е част от тази работа, която вършим от четири години. Бруно Акрапович е немски възпитаник. Моят успех е това, че успяхме да въведем ред и порядък в Локомотив. Не крия, че Ивайло Петев препоръча Акрапович. Поговорихме си пет минути с него и ми стана ясно, че той може да отнеме функциите, с които се занимавах.

Треньорът трябва да спазва политиката на собственика, защото той дава парите. Сега в школата на клуба има треньори, които спазват изискванията на Акрапович. Вчера имах разговор с Христо Колев, който води техническата подготовка на школата, води 6 деца индивидуално. Не искам да потвърждавам неговите думи, той ми каза, че има само две момчета, които може да влязат в мъжкия футбол“, започна Крушарски.

„За да приемем мачовете от Лига Европа, ми отне много нерви. Парите ги оставям настрани. Проектът за „Лаута“ е готов от три години. Трябва държавата да се намеси, за да се направи това, което искаме. Няма да говоря за концесията, защото няма да стане скоро. Не е въпрос на пари, а е въпрос на разбиране и влизане в проблема“,  добави още президентът на Локомотив.

„Редът в Локомотив е ясен и точен. Който не върши работа, порталът е широко отворен и лети като от Байконур. Няма такъв луд, който да дава пари, без да знае къде отиват те. Трябва да имаш план, върху който да градиш и надграждаш. Аз съм на печалба около 500 000 от тази година.

„Стивън Езе има един мениджър, както всички пияници, които им мътят главите. Има трима-четирима, които се обаждат. Казват ми да им дам Езе, но без пари. Имал за него добра оферта, ама за без пари. Момчетата не са виновни. Толкова им е акълът. Питах Езе: „Кой има оферта за теб, защото не можеше да спираш топката, като дойде в Локомотив. Той в краката беше… И сега е дърво, но е по-малко дърво“, коментира още Крушарски.

Собственикът на Локомотив защити президента на БФС Борислав Михайлов в днешното „Студио Дерби“. Повод за думите на Крушарски бе въпрос, свързан с изваждането на Михайлов от Изпълкома на УЕФА.

„Всички се радваме: „Браво, Боби го махнаха от УЕФА“. Батето навремето каза една приказка: „Разберете, сега всички сте против мен, но утре няма да има нито един, който да ви защитава“. И кой ще отиде сега там? Кога ще имаме човек в УЕФА? Можете ли да ми кажете вие? На Великден, ама не се знае на кой. Докато аз съм президент, никога повече няма да гласувам за човек от футбола, който да управлява. На това му трябва мениджър“.

„Боби малко или много изкара няколко години стаж с опитен човек. Имаше от кой да се учи. Кой е Вуцов сега във футбола? Кой може да седне на стола на Боби, след като е минал през тази школа и е откраднал от Иван Вуцов и Иван Славков? Той е копирал и направи нещо до един момент. Базата малко ли е? Ако нямаме човек в УЕФА, няма да имаме нищо. Няма кой да ти помогне“.

Подобни статии

Top
Към лентата с инструменти