Крушарски към феновете: Правете това, което правите най-добре – пейте и подкрепяйте Локо!

Собственикът на клуба със специално обръщение, отново опроверга „фалшиви новини“ в медиите

Собственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски излезе със специално обръщение към „черно-белите“ фенове няколко дни след победата с 1:0 в дербито срещу Ботев. Бизнесменът благодари на футболистите и на привържениците, но отново посочи „фалшиви новини“ в някои сайтове и други медии, като ги определи в полза на „жълто-черните“.

Ето цялото обръщение без редакторска намеса:

„Уважаеми привърженици,

Последните мачове, които изигра Локомотив Пловдив, и най-вече победата над Ботев в събота, са потвърждение на старата истина, че за всяко нещо се иска време, търпение и постоянство и когато се полага труд, когато се влага сърце и душа в играта, резултатите не закъсняват. Разбира се, далеч съм от мисълта, че сме постигнали всичко, което искаме. Напротив – има още много да се работи и какво да се желае.

От мое име и от името на ръководството на ПФК Локомотив Пловдив искам да благодаря на футболистите, защото с труда си те заслужиха тези победи.

Искам да благодаря и на публиката по трибуните, която за пореден път бе дванадесетия играч, демонстрирайки безрезервната си подкрепа, особено по време на мача в Коматево.

И ако след серията успехи на Локомотив Пловдив в кацата с мед имаше лъжица катран, то този катран дойде под формата на поредните опити за провокация и всяване на раздор в редиците на клуба. Като се започне от абсурдното и гаменско поведение към мен от страна на група фенове след мача с Верея, (завършил с безапелационна победа за Локомотив Пловдив), премине се през интригите и слуховете, които периодично се „пускаха“ сред обществеността и се стигне до серията от лъжливи публикации в медиите.

През изминалата седмица ръководството на клуба запази мълчание, но причината за това не беше страх. Единственият мотив да не отговаряме на провокациите беше намерението да не внасяме допълнително напрежение преди градското дерби.

За сметка на това обаче други не спряха да плетат интриги и да използват най-лесните оръжия за постигане на прозрачните си намерения – лъжата и дезинформацията.

Не е тайна, че днес няма нищо по-елементарно от това да омаскариш някого. Достатъчно е само да „изфабрикуваш“ новина, която да пуснеш на жадните за сензация сайтове и после да оставиш опонента си да доказва „че няма сестра“. Умишлено не наричам тези сайтове медии, защото подобни електронни издания, публикуващи невярна, непроверена или директно измислена информация,  имат повече допирни точки с най-древната професия, отколкото с журналистиката.

Аз и ръководството на ПФК Локомотив Пловдив сме наясно, че тази битка е неравна, но спокойствие и увереност ни дава фактът, че притежаваме най-силното оръжие – истината, която занапред няма да спестяваме.

И за да не бъда голословен, ще изредя няколко факта:

1. На 13 август бе направен пореден опит да се манипулира черно-бялата общност, като за целта „доброжелатели“ на клуба са изпратили до някои от спортните медии в Пловдив информация, гласяща, че, цитирам: „Тим Рикетс пристига в Пловдив за преговори относно закупуването на отбора. Тимът на собственика на Chicago Cubs в понеделник ще има разговори в града относно отбора. Повече информация ще бъде дадена на медиите в неделя.
Поздрави, Алекс Рийвс-Рътлеф“

Чест прави на собствениците на тези медии  (да, тях можем да ги наречем медии!), чиито имена умишлено не искам да забърквам,  че спазиха едно от основните правила в журналистиката и ми се обадиха, за да проверят информацията и да попитат дали наистина има такава уговорена среща. Всеки от вас може сам да прецени, ако тази информация бе излязла в медиите в навечерието на градското дерби, какъв би бил ефектът.

2. След като този опит не мина, на 14 август сутринта в повечето спортни пловдивски сайтове излязоха публикации, цитиращи информация, излязла в известен спортен вестник. Работещите в тези сайтове обаче не си направиха труда преди да препечатат текста, да проверят дали тази информация е вярна и само след 30 минути се наложи да опровергават написаното.

3. На 16 август в сайта tribunaplovdiv.bg излиза интервю със заглавие: „Карагарен пред TribunaPlovdiv.bg: Този мач е за феновете – най-важният за сезона“. Такова интервю обаче футболистът не е давал за този сайт, тъй като всички играчи имаха забрана за изявления пред медиите преди дербито с Ботев, с изключение на телевизиите и сайтовете от Нова Броудкастинг Груп, пред които Локомотив Пловдив има да изпълнява договорни отношения. Появата на това интервю беше на път да провокира напрежение между треньор, ръководство и футболисти. За капак същият този сайт, единствен, в петък, ден преди дербито с Ботев, публикува пасквил с поредните призиви за оставка и опити за кадруване.

Ако зад тази поредица от медийни атаки с тъмножълт оттенък стоят локомотивци, то аз смело мога да твърдя, че те обслужват интересите на жълто-черните.  Тук е мястото да се обърна към привържениците на Локомотив Пловдив – господа и дами, момчета и момичета, локомотивци! Правете това, което можете най-добре и което направихте за пореден път на стадиона в Коматево – пейте, скандирайте, с цялото си сърце и душа подкрепяйте отбора, но моля ви – спрете да кадрувате! Разберете веднъж и завинаги: кой да си тръгне, кой да остане, кой да управлява парите ми – решение за това вземам само и единствено аз.

На всички онези, които се изживяват като фактори  и смятат, че могат да определят кой да управлява клуба и от кого да се представлява, ще кажа това – след като сте готови и имате възможност да платите цената или има кой да го направи вместо вас, бъдете така добри и направете вашата оферта. Нещата са съвсем прости и всеки, който има дори бегло понятие от бизнес, знае, че всичко е въпрос на възможности и преговори.

На финала искам да акцентирам върху нещо, което считам за съществено. Поредицата публикации с невярно съдържание, които излязоха през миналата седмица, затвърди моето убеждение, че мacoвoтo нeзaчитaнe нa истината и фaĸтитe нe e пpoблeм caмo нa сайтовете. Toва е проблем на всички нас – на ръководството, на работещите тук, на децата, които тренират в клуба и на техните семейства, на всички привърженици на черно-бялата идея.  Лъжите могат да нaпpaвят всяка една система нeфyнĸциoнaлнa. Дезинформираната пyблиĸa, ĸoятo нe ce интepecyвa oт фaĸтитe, пpecтaвa дa oцeнявa peaлнocттa.

Лъжите, интригите и провокациите, раждани от болните амбиции на група хора, които до този момент не са излезли с нито едно смислено и мотивирано предложение, рефлектират негативно и paзяждaт aтмocфepaта, в която всички ние – от ръководството, през треньорите до помощния персонал тук, работим и се борим да постигнем нещо. Заслужава си да се помисли върху това. В името на по-доброто утре, което, не се съмнявам, всеки от нас иска за любимия клуб. И за неговото бъдеще – децата на Локомотив Пловдив.“

Снимка: lokomotivpd.com

Подобни статии

Top