Крушарски: Лудогорец взима титлата и купата, а Локо ще играе в Европа (ВИДЕО) - DC news

Крушарски: Лудогорец взима титлата и купата, а Локо ще играе в Европа (ВИДЕО)

Искам да бием Левски с наши юноши, иначе локомотивът го караме двама машинисти, че на мен може да ми изпуснат спирачките

Съсобственикът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски бе гост в предаването „Домът на футбола“ по DIEMA SPORT. Бизнесменът коментира целите на „смърфовете“ до края на шампионат и отвъд него, своята визия за налагане на юноши от школата, както и предстоящия ключов за титлата сблъсък между Лудогорец и ЦСКА. Крушарски разкри, че той и Адам Сотков – другият съсобственик на „черно-белите“ са опростили общо 6 милиона лева дългове на клуба (по 3 от всеки). Колоритният бос не пропусна да се заяде и с предстоящия опонент на Локо (Пловдив) – Левски, за който каза, че ще бъде победен отново.

„Няма с какво да се похвалим или оплачем. Всичко е наред, локомотивът вдига пара“.

„Сега сме двама собственици, имахме уговорки в началото и не се случиха. Реших да се върна, защото вътрешният глас ми говореше, че трябва да направя това, което душата ми иска. Една година си починах, останах на стадиона и не пропусках мачове тук, но шило в торба не стои“, каза Крушарски, цитирайки популярната българска поговорка.

„Доказали сме, че сме костеливи. Стигнахме топ 6 – това поставихме като задача на треньора. Оттук нататък може би той се обърква, неговата визитка въобще не ме интересува. Мен ме интересува да видя тези младежи във втория отбор, да видим колко момчета има за мъжки футбол. Казахме му ясно в прав текст. Той за тези четири мача трябва да види къде ни е стигнала школата. Ако гледаме само навън и дойдат само от пазара „Кирков“…няма да стане. Имаме пет момчета, които стават за мъжкия отбор“.

„Тези момчета могат да объркат сметките на много отбори, стига някой да им се довери. Те ще надскочат много от батковците си. Във В група, в която играят, играят мъжки футбол. Там опитът се трупа с времето. Година и половина младите играят в този отбор. Как наложихме Мартин Паскалев? Съвсем случайно – контузия, контузия, и срещу ЦСКА беше един от най-добрите. Във футбола стават и случайни неща“.

„Онзи ден Левски и ЦСКА 1948…не видях голямо ниво и разлика с нашия материал. Лудогорец са с повече пари и стават нещата. ЦСКА има други амбиции. Ние сме прът в колелото, имаме си стръв и си кълвем на нея“.

„Пак ще бием Левски – при нас нещата са ясни и гласни. Играем за публиката и победата, а и да има театър. Нашият стадион започва да се пълни, дано скоро станат и другите трибуни. Както каза моят партньор, дано почнем да се самоиздържаме“.

„Уговорката с моя партньор беше да опростим по 3 милиона. Към мен Локомотив дължи 8-9 милиона. Аз тези пари отдавна съм ги забравил. Просто ги държа заради егото. За Локомотив опростих 11 милиона във времето. Сега още 3 – станаха 14, остават 6. Никога няма да ги търся. То и от къде да се вземат, от кое чекмедже?“

„Аз бях стигнал ръба на бръснача. С още малко пари щеше да стане и още. За 5 години и без база, направихме нещо. Имаме и едно момче в Каляри – Сулев е там. Има още пет. Вървим към положителна посока. Публиката се връща, защото има театър. Като имаш по-добри условия, ще са по-скъпи билетите. Вече няма да даваш 4 милиона, а милион. Едно класиране за финал на Лига Европа, и си милионер“.

„Не знам дали гледахте мача с Лудогорец. Направи ми впечатление съдията. Съдията свирна, а страничният вдигна байряка. Нашите бяха 15 метра навътре, а техният на центъра. Това отсъждане може да спечели някакъв приз. Гледах един мач преди да се върна от Аржентина – един от последните и един от средата. Съдията не показа никакъв картон, а колко футболисти се разправяха с него. Съдията само като го погледне и той замръзва. Ако този твърд мач се играе тук, болница „Пирогов“ няма да ги събере“.

„За мен, ако Лудогорец и ЦСКА играят футбол, а не си говорят кой купува и продава, може и да се случи нещо. Съдии – виновни, играчи – виновни…така няма да се случи нищо. Да направят хубав мач и едните, и другите ще им ръкопляскат. За мен, гледайки мача на ЦСКА с Черно море и на Лудогорец с нас, нашия…единия мач нямаше нищо общо с другия. Лудогорец имаше 29 удара“.

„Лудогорец ще стане шампион, Купата пак ще я вземе Лудогорец. Локомотив ще играе в Европа, но няма да има нов треньор. Пловдив е черно-бял. Локомотивът го караме двама машинисти, защото могат да ми изпуснат ресорите. Българският футбол е на позиция стенд бай. Трябва да променим погледа към младежта, да гледаме какво има в кухнята и да налагаме. Съдийството е комси комса. Ако не се занимавах с футбол, щях да се занимавам с градушката и да ми е мирна главата“.

Подобни статии

Top