Крушарски: Настоението е пивко! (ВИДЕО)

Кметът Здравко Димитров обеща скоро да стартира процедурата за стадиона, Акрапович: Хубаво е да се празнува с Крушарски, той винаги черпи

Президентът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски заяви, че целта пред отбора е силно представяне в Лига Европа. Той добави, че все още не се чувства легенда на „смърфовете“.

„Настроението е пивко. Футболистите със статут на легенда? Чак със статут на легенда – не, но с на човек, който е направил нещо. Следващата цел е Лига Европа. Там трябва да се представим достойно и минимум три кръга в турнира“, заяви Крушарски пред Sportal.bg.

„На морето беше хубаво. Вечерта Акрапович прибра футболистите, а ние с него и Чавдар Цветков се веселихме до сутринта. На нас никой не може да ни се опре, защото сме професионалисти. Ако я карат като нас, няма да изкарат дълго“, допълни босът.

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви, че колективната игра е била ключът към успеха на отбора да спечели Купата на България. Наставникът също така призна, че винаги е приятно да се празнува със собственика на клуба Христо Крушарски.

„Миналата година беше толкова страхотна, че исках със сигурност да повторим успеха. Такова нещо никога не съм преживявал. Много рядко се случва някой да повтори такъв успех, но ние го направихме. Искам да благодаря на тези фантастични фенове, ние вярвахме, че можем да го направим и го направихме.

Колективната класа ти носи точки, а не индивидуалната. Планирах някакви неща преди финала и исках да го спечелим. Искам да изкараме мачовете до края професионално и да сме концентрирани на максимум. Хубаво се празнува с Крушарски, той винаги черпи, но е важно момчетата да се насладят на успеха“, заяви Акрапович.

Капитанът на Локомотив (Пловдив) Димитър Илиев призна, че спечелването на миналогодишния трофей от Купата на България е бил малко по-сладък от тазгодишния такъв, заради победата тогава на финала над градския съперник Ботев (Пловдив).

„Почнахме да свикваме, уникално е чувството да радваш града и феновете си. Може би първият трофей е една идея по-сладък, защото бе срещу градския съперник, но този не е по-малко ценен от него. Все още имаме шанс за тройката, въпреки умората и изтощението. Ще направим всичко възможно, за да спечелим последните два мача“, заяви Илиев.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров посрещна Локомотив (Пловдив) в Общината на града. Той още веднъж поздрави отбора за спечелването на Купата на България.

„Вие влязохте в историята и донесохте радост на Пловдив, проявихте се като истински мъже и Ви благодаря за това, което правите за спорта в нашия град. Това е наистина голям успех. Успех, който може би още не е осъзнат и във времето ще придобие още по-голямо значение“, заяви кметът пред играчите.

Той коментира и развитието на строителството на стадионите в Пловдив: „Базата си е ваша, няма кой да ви я вземе. Дайте ми документите и веднага ще стартираме процеса. От наша страна няма да има и минута забавяне. Аз съм сигурен, че до края на годината, даже до края на лятото, трябва да започнат и двата стадиона. Осигурено е финансирането.“

Подобни статии

Top